24 aprilie 2024
AJOFM Dâmboviţa îşi deschide LARG porţile! Vino să vezi ce nu ştiai!

AJOFM Dâmboviţa îşi deschide LARG porţile! Vino să vezi ce nu ştiai!

AJOFM Dâmboviţa invită persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, elevii, studenţii şi orice persoana interesată, să participe la Ziua Porţilor Deschise

la data de 10 decembrie 2013

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sărbătoreşte la data de 10 decembrie 2013, 15 ani de activitate.

AJOFM Dâmboviţa promovează acest eveniment prin Ziua Porţilor Deschise.

Agenţia Naţională pentru Ocupare şi Formare Profesională a fost creată în anul 1998 ca o instituţie publică de interes naţional cu personalitate juridică, care în anul 2000 a devenit Agenţia Naţională pentru Ocuparea Foţei de Muncă, iar AJOFM Dâmboviţa este una dintre structurile sale teritoriale.

Obiectivele principale ale AJOFM Dâmboviţa sunt : stimularea ocupării forţei de muncă şi creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, participarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă la serviciile de formare profesională, asigurarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii şi combaterea oricărei forme de discriminare rasială, creşterea incluziunii sociale, protecţia socială în cadrul sistemului asigurărilor pentru şomaj, facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în statele membre ale Uniunii Europene.

AJOFM Dâmboviţa are un rol important pe piaţa muncii prin realizarea şi coordonarea implementării măsurilor active precum consilierea, formarea şi medierea profesională.

Prin serviciile oferite gratuit, sprijinim atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să obţină un loc de muncă, cât şi angajatorii pentru a identifica forţa de muncă în conformitate cu pregătirea şi abilităţile solicitate.

Atsfel, la sfârşitul lunii noiembrie 2013, au fost asistate prin măsuri active de ocupare 34.160 de persoane.

În cele 11 luni din acest an, au fost încadrate 6.842 de persoane ca urmare a aplicării măsurilor active de stimulare a ocupării forţei de muncă.

Dintre acestea, 5320 s – au angajat prin serviciul de medierea muncii, iar 921 prin activitatea de consiliere şi informare privind cariera.

În aceiaşi perioadă de timp au fost încheiate 185 de convenţii cu agenţii economici, care au încadrat 235 de şomeri din categoria persoanelor cu vârsta peste 45 de ani, 57 de absolvenţi din anul curent şi au fost finalizate 7 contracte de solidaritate.

Au fost organizate de asemenea, 8 burse ale locurilor de muncă care au avut ca rezultat angajarea a 480 de persoane.

Rezultate încurajatoare s-au înregistrat şi în activitatea de formare profesională.

În perioada analizată au fost finalizate 53 cursuri cu 724 absolvenţi, dintre care 412 s-au încadrat în muncă.

În spatele acestor statistici, stau însă oamenii pe care suntem mândri că am reuşit să îi sprijinim fie în formarea profesională, fie în a se încadra în muncă, am fost şi suntem prezenţi prin tot ce înseamnă ocuparea forţei de muncă în judeţul Dâmboviţa.

Această acţiune se doreşte a fi încă o dovadă de încredere pentru clienţii noştrii că suntem o instituţie modernă, flexibilă, transparentă şi competitivă pe piaţa muncii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial