2 mai 2024
Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa face ULTIMELE PRECIZĂRI cu privire la ŞCOLILE FĂRĂ CĂLDURĂ!

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa face ULTIMELE PRECIZĂRI cu privire la ŞCOLILE FĂRĂ CĂLDURĂ!

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a stabilit pentru perioada imediat următoare o serie de acțiuni privind desfășurarea procesului instructiv-educativ în unitățile școlare din municipiul Târgoviște care nu beneficiază în acest moment de un sistem de încălzire.

La nivelul municipiului Târgoviște funcționează în prezent un număr de 34 unități de învățământ (14 licee, 10 școli gimnaziale, 9 grădinițe, 1 Școală Gimnazială Specială). În data de 06.12.2013 este asigurată căldura la un număr de 17 unități (în seara zilei de 05.12.2013, a fost pusă în funcțiune centrala termică la Liceul Teoretic Ion Heliade Rădulescu).

Pentru celelalte 17 unități de învățământ, termenul de montare a centralelor termice este cel prevăzut în graficul transmis de Primăria Târgoviște.

Măsuri propuse de I.S.J Dâmbovița:

1. Reorganizarea locului de desfășurare a activității unității de învățământ:

a. 8 unități școlare în care căldura va fi asigurată cu calorifere electrice, radiatoare, aeroterme;

b. 4 unități de învățământ cu sistem de încălzire propriu, care vor găzdui alte unități școlare.

2. În unitățile școlare în care nu este asigurată căldura:

a. I.S.J a desemnat un inspector școlar pentru fiecare unitate școlară, care va monitoriza permanent activitatea instructiv-educativă;

b. I.S.J a inventariat radiatoare, calorifere existente la nivelul municipiului, care vor fi distribuite pe bază de proces verbal în aceste unități școlare (inclusiv de la alte instituții, cu sprijinul Consiliului Județean);

c. I.S.J a desemnat pentru fiecare unitate școlară un maistru electrician (de la unitățile școlare de profil), care se va ocupa de buna funcționare a instalației electrice;

d. I.S.J va pune microbuze școlare la dispoziția unităților de învățământ care le solicită pentru transportul elevilor, în limita celor existente (Club Sportiv Școlar, Palatul Copiilor, alte instituții cu sprijinul Consiliului Județean).

3. În fiecare centru în care este asigurată căldură, I.S.J a desemnat un inspector care va monitoriza activitatea instructiv-educativă.

4. În fiecare unitate de învățământ în care se va monta centrală termică:

a) I.S.J a desemnat un inspector școlar care, împreună cu directorul școlii, va urmări permanent activitatea de montare a centralei;

b) I.S.J va desemna o echipă formată din personal de specialitate (instalator), care în fiecare unitate școlară să aerisească și să spele instalațiile de încălzire.

Dacă este nevoie, instalația va fi golită pentru a se evita înghețarea acesteia.

c) I.S.J. a format o echipă operativă la nivelul municipiului Târgoviște (din muncitori de la unități de învățământ), care va fi permanent la dispoziția celor ce solicită pentru diverse lucrări (săpături etc.). 5. În fiecare zi, la ora 1800, la sediul ISJ Dâmbovița va avea loc un comandament, în care fiecare inspector va prezenta situația existentă și se vor lua măsurile corespunzătoare. Inspectorul școlar general adjunct va răspunde de întreaga activitate și va ține permanetnt legătura cu autoritățile locale.

6. ISJ a luat legătura cu reprezentanții sindicatelor reprezentative, care au fost de acord cu măsurile propuse și și-au oferit sprijinul total în ceea ce privește desfășurarea acestora.

7. ISJ va prezenta autorităților locale măsurile stabilite, precum și eventualele nefuncționalități apărute.

8. ISJ Dâmbovița va informa permanent presa cu stadiul de desfășurare a lucrărilor.

9. ISJ Dâmbovița solicită în scris organelor competente (Prefectură, Inspectoratul Județean de Poliție, Jandarmeria, Direcția de Sănătate Publică, CEZ) să ia măsurile necesare în aceste unități școlare pentru buna desfășurare a activității, având în vedere faptul că aceste acțiuni înglobează un număr foarte mare de elevi.

10. ISJ a stabilit responsabilități precise pentru directorii unităților școlare – gazdă și pentru directorii unităților școlare care se deplasează în altă unitate de învățământ, precum și termenul de 06 decembrie 2013, ora 18,00, privind organizarea activităților (stabilirea și repartizarea sălilor de clasă, orar, graficul tezelor, măsuri pentru preîntâmpinarea unor eventuale accidente etc.).

În toate aceste acțiuni, Inspectoratul Școlar va fi sprijinit de Consiliul Județean Dâmbovița.

Inspector Școlar General,

Prof. Luminița PREDA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial