29 martie 2024
19 – 20 noiembrie, la Târgovişte, FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”, ediţia a IV – a

19 – 20 noiembrie, la Târgovişte, FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”, ediţia a IV – a

ileana-sFESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”,

ediţia a IV –a

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, organizează în perioada 19 – 20 noiembrie 2016 FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”, ediţia a IV – a. Acesta se va desfăşura la Târgovişte, la Casa Tineretului. (Clubul Studenţilor).

Ileana Sărăroiu s-a născut pe data de 25 septembrie 1936, în localitatea Valea Voievozilor, județul Dâmbovița. Printr-un repertoriu de cântece populare munteneşti de o deosebită frumusețe, prin ținuta scenică şi expresivitatea interpretării solista a reuşit să impună,în minunatul spațiu etnofolcloric românesc,trăsăturile specifice zonei noastre. Ileana Sărăroiu reprezintă un adevărat model pentru toți tinerii care îşi doresc să ajungă interpreți adevărați ai cântecului dâmbovițean. Tocmai de aceea, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și-a propus să-i celebreze memoria prin acest Festival, care se dorește un cadru de lansare profesională a tinerilor. De asemenea, acest eveniment își propune cultivarea interesului tinerilor interpreţi pentru cântecul popular, pentru culegerea cântecelor vechi şi preluarea lor în repertoriile proprii, prin interpretarea în stil personal.

La această a IV-a ediție s-au inscris 26 de concurenți din toată țara, doi dintre aceștia fiind descalificați, întrucât nu întruneau condițiile obligatorii de vârstă (16-30 de ani). Avem așadar 24 de aspiranți din județele Dâmbovița, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Gorj, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, care vor intra la preselecție.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

SÂMBĂTĂ, 19 NOIEMBRIE 2016

17.00 Concurs şi spectacol

Concurenții vor interpreta un cântec acompaniați de Orchestra Populară Chindia, condusă de dirijor Ionuț Dumitrescu și o baladă sau o doină (fără acompaniament), ambele reprezentând zona etnofolclorică din care provine (piese culese sau repertoriu personal) sau o piesă din repertoriul Ilenei Sărăroiu şi va purta costumul autentic al zonei pe care o reprezintă.

După concurs vom avea invitați speciali care vor susține un moment artistic, Mariana Deac și Gelu Voicu.

DUMINICĂ, 20 NOIEMBRIE 2016

17.00 Premiere, gală şi spectacol.

Vor fi premiați câștigătorii acestei ediții a festivalului. Vom acorda Trofeul Festivalului, Premiile I, II, III, mențiune și premiu special.

După ce câștigătorii vor suține un moment muzical, va fi rândul invitaților, Maria Loga și Mioara Velicu dar și Ansamblul folcloric Flori Dâmbovițene.

 

 

 

Compartimentul Comunicare al

Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial