19 aprilie 2024

18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

campanietrafic18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

În perioada 17 – 23 octombrie 2016, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, ce constă întro serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Sub sloganul „Traficul de persoane poate fi prevenit!, specialiştii A.N.I.T.P. vor participa la întâlniri directe cu reprezentanţii unor instituţii şi organizaţii care activează în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, cu tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, cât şi cu reprezentanţi ai publicului larg.

Cu acest prilej, ANITP anunţă şi rezultatele campaniei online de informare şi sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă Mânuţe fericite, NU mânuţe chinuite!”, derulată în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului” (ATC), în perioada 16.06.2016-16.09.2016.

Mesajele campaniei au fost afişate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4000 de utilizatori. Acestea au atras peste 1600 de aprecieri, 1030 de distribuiri şi 85 de comentarii.

Titularii celor mai creative comentarii au primit: diplome de merit, diplome onorifice şi mesaje personalizate de multumire.

În acest context, la nivelul Centrului Regional Ploieşti se vor desfăşura o serie de activităţi prin care populaţia din judeţele Prahova, Buzău şi Dâmboviţa va fi informată în legătură cu existenţa traficului de persoane şi riscurile asociate acestuia, despre măsurile de protecţie şi legislaţia aferentă, despre modurile de operare folosite de traficanţi, ceea ce este de importanţă crucială în stoparea traficului încă din faza de recrutare.

Informaţii de background:

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: comisar şef de poliţie Pantaia Maria, email:

anitp.ploiesti@mai.gov.ro, telefon: 0761119959.

Website:anitp.mai.gov.ro

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial