1 mai 2024

165%! Sporuri uluitoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte! “Datoriile mă îngrijorează!”

spj8 „Sunt sporuri la Spitalul Judeţean de 165%. Îmi este greu să cred că un medic de la Anatomie Patologică operează şase ore pe zi ca să ia sporul pentru toate.

Sunt eşalonări la plată, sunt nişte lucruri la care sper, şi prin discuţiile purtate cu Casa de Sănătate Dâmboviţa, cu oficiali ai Ministerului Sănătăţii, să fie identificate soluţii.

Raportat la numărul de paturi este mult prea mic, comparativ cu al unor spitale similare din ţară, exemplu Galaţi, Braşov, sau altele, ceea ce este o inechitate, mai ales că acest coeficient, în contractul cu Casa, contează pentru că, prin el se justifică fiecare caz plătit de către Casa de Sănătate.

spj5Acolo nu s-a înţeles că, într-o economie de piaţă, nu poţi funcţiona cu toate sporurile la nivel maxim. În ceea ce înseamnă partea de asigurare a cheltuielilor materiale, servicii, utilităţi, cheltuieli de funcţionare, ce era de redus, s-a redus.

Problema fundamentală a Spitalului este discrepanţa existentă între ceea ce se decontează în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi ceea ce efectiv se prestează.

Există domenii insuficient acoperite cum, la fel, există domenii excedentare care nu sunt plătite. La ora actuală, şi nu vreau să sperii pe nimeni, datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cel puţin pe mine mă îngrijorează.

alopreaAm atras atenţia respectuos membrilor Consiliului de Administraţie, celor ce se ocupă de manageamentul spitalului că trebuie să înceapă să ia nişte măsuri”, a spus Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial