28 februarie 2024
16 filtre pe șoselele din Dâmbovița. Amenzi de peste 30 de mii de lei

16 filtre pe șoselele din Dâmbovița. Amenzi de peste 30 de mii de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat misiunile desfășurate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea unor accidente de circulație cu consecințe grave.

Astfel, pe raza județului au fost organizate 8 acțiuni punctuale și au fost instituite 16 filtre.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.270 de lei, dintre care 18 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 101 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, au fost oprite pentru control 235 de autovehicule, au fost legitimate 296 de persoane și au fost testați 68 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Ca măsură complementară, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au reținut 9 permise de conducere (unul pentru consumul de alcool și patru pentru nerespectarea regimului legal de viteză).

Acțiunile vor continua și în vor fi intensificate în acest sfârșit de săptămână.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial