29 martie 2024
15 studenţi târgovişteni şi-au petrecut o zi la închisoare

15 studenţi târgovişteni şi-au petrecut o zi la închisoare

dsc_0023O zi în penitenciar, văzută prin ochii studenţilor târgovişteni

Poliţiştii structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o vizită la Penitenciarul Mărgineni pentru 15 studenţi din cadrul Universităţii Valahia – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul Proiectului „Dincolo de aparenţe”, derulat în parteneriat cu Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Universitatea Valahia din Târgovişte şi are ca scop sensibilizarea tinerilor în vederea adoptării unui spirit civic responsabil şi prevenirii delincvenţei.

În cadrul acestei întâlniri, persoanele private de libertate au împărtășit celor prezenți experienţele lor de viaţă, motivele care i-au determinat să comită infracțiuni, precum și consecințele faptelor săvârșite.

La finalul activităţii, studenţii au adresat reprezentanţilor penitenciarului întrebări referitoare la condiţiile de detenţie, activităţile desfăşurate, drepturile şi obligaţiile persoanelor private de libertate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial