25 aprilie 2024
15 şcoli din Dâmboviţa NU au autorizaţie sanitară!

15 şcoli din Dâmboviţa NU au autorizaţie sanitară!

In conformitate cu legislatia sanitara, respectiv Ordinul Ministerului Sanatatii 1030/2009, Anexa 2, unitatile de invatamant se autorizeaza sanitar in baza declaratiei pe propria raspundere.

Autorizatia sanitara de functionare isi inceteaza valabilitatea doar in situatia in care au intervenit modificari ale conditiilor care au stat la baza emiterii ei. In aceasta situatie, titularul activitatii va notifica in scris autoritatea competenta si vor fi reluate procedurile pentru obtinerea altei autorizatii sanitare de functionare.

In vederea evaluarii periodice a conditiilor igienico-sanitare, titularul activitatilor va solicita certificarea conformitatii cu normele de igiena si sanatate publica, aceasta fiind procedura administrativa prin care, la cererea titularului autorizatiei, se efectueaza evaluarea conformitatii cu reglementarile legale privind sanatatea publica pentru obiective in functiune care desfasoara activitati cu risc pentru sanatate.

In baza de date a Directiei de Sanatate Publica Dambovita sunt inregistrate 641 de unitati de invatamant de toate gradele, publice si private, din care 626 autorizate sanitar si 15 fara autorizatie sanitara de functionare.

Pentru evaluarea conformitatii cu reglementarile legale privind normele de igiena si sanatate publica, Directia de Sanatate Publica Dambovita a primit in anul scolar 2011-2012, 456 de solicitari, pentru 83 dintre acestea eliberandu-se documente de notificare a respingerii certificarii conformitatii ca urmare a constatarii unor deficiente.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial