26 aprilie 2024

138 de dâmboviţeni, amendaţi pentru că nu au traversat pe trecerea pentru pietoni!

atentiepietoniPoliţia rutieră a continuat acţiunile pentru siguranţa pietonilor

Poliţiştii de la rutieră au continuat acţiunile pe linia depistării şi sancţionării indisciplinei pietonale şi a conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea părţii carosabile.

Astfel, ieri, poliţiştii au sancţionat 138 de pietoni pentru abaterile comise şi 20 de şoferi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Totodată, faţă de aceştia a fost dispusă şi măsura reţinerii permisului de conducere pentru 30 de zile.

Stimaţi cetăţeni,

Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lor.

Traversarea părţii carosabile de către pietoni se realizează perpendicular pe axa drumului, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzator, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare .

Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector de drum.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial