27 aprilie 2024

Ziua de 13 le-a purtat mare ghinion acestor șoferi din Dâmbovița!

rutiSurprinși în timp ce conduceau autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului

Ieri, 13 august, polițiștii rutieri au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului Dâmbovița, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de 1.18 și 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, o femeie din Bezdead este  cercetată de polițiști după ce a fost depistată conducând un autoturism pe raza localității Fieni, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

rutACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie, pentru ca cetățenii să se bucure în linişte şi siguranţă de această minivacanță

În perioada 11 – 15 august a.c., zilnic, 239 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița acţionează pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de timpul liber.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi au asigurat patrularea în trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane,  precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

În urma activităţilor desfăşurate ieri, 13 august, au fost constatate 31 de infracţiuni, dintre care 23 judiciare, 5 la regimul siguranței rutiere și 3 de altă natură.

Au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 47.095 de lei, dintre care 30 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 2.985 de lei, au reţinut 12 permise de conducere, dintre care două pentru consum de alcool şi 3 pentru viteză şi au retras două certificate de înmatriculare.

Dacă sunteți victime sau martori ale unor fapte antisociale, nu ezitați să ne sesizați! Polițiștii continuă să acționeze, pe toată perioada minivacanței, pentru siguranța tuturor.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial