20 aprilie 2024
10 deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni, voluntari pentru curăţenie!

10 deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni, voluntari pentru curăţenie!

Informare de presă

În perioada 14.10 – 31.10.2013, în baza contractului de colaborare încheiat între Penitenciarul Mărgineni şi Primăria I.L Caragiale, un număr de 10 persoane private de libertate, care şi-au exprimat acordul pentru a desfăşura activităţi de voluntariat, vor efectua lucrări de igienizare a spaţiilor publice de pe raza localităţii I.L Caragiale.

Acţiunea vizează participarea şi implicarea persoanelor private de libertate în activităţi utile, comunitare, de sensibilizare şi provocare morală, prin întărirea unei atitudini pozitive în ceea ce priveşte oferirea de ajutor dezinteresat.

Sensibilizarea comunităţii locale este utilă schimbării imaginii penitenciarului din instituţie centrată pe custodie, în instituţie ce vizează educarea persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

Activităţile de voluntariat desfăşurate de persoanele private de libertate din Penitenciarul Mărgineni vor continua, în funcţie de solicitările primite din partea instituţiilor abilitate.

Implicarea persoanelor private de libertate în acţiuni de voluntariat, denotă că demersurile educaţionale din cadrul activităţilor desfăşurate pe durata executării pedepsei privative de libertate au avut ecou reuşind să le conştientizeze şi chiar să le responsabilizeze cu privire la dezvoltarea unor atitudini protective faţă de mediul înconjurător.

Subinspector de penitenciare Alexandra COSTACHE

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial