28 martie 2024
1.000 de păpuşi de porţelan, expuse la Muzeul de Istorie din Târgovişte. “Avem nevoie să credem în poveşti”

1.000 de păpuşi de porţelan, expuse la Muzeul de Istorie din Târgovişte. “Avem nevoie să credem în poveşti”

pap2O lume de basm si-a deschis portile, zilele acestea, la Muzeul de Istorie din Targoviste, unde au fost expuse aproape o mie de papusi de portelan.

Ideea expozitiei a pornit de la doi colectionari pasionati, care au reunit cele mai frumoase exemplare pentru a putea fi admirate si de publicul larg.

pap3Primii care s-au bucurat de intalnirea cu papusile, desprinse parca din basme, au fost cei mici. Figurinele de portelan au asteptat zambitoare, pe holurile muzeului, sa fie admirate de public. Foarte incantate, fetitele au facut imediat planuri si si-au imaginat unde le-ar aseza daca le-ar putea lua acasa.

Fetita: “Le-as pune in camera la mine, una in camera la tati, unele la baie, putin asa. Dar mai multe in sufragerie, am mai mult loc in sufragerie.”

O comoara care – pentru Nicoleta – a pornit de la un cadou special.


pap1NICOLETA UCIDĂU, colectionar: “Vinovat este sotul meu, care a venit cu o papusa, in loc sa imi aduca flori, mi-a adus o papusa. Am ajuns la 400 de papusi in prezent si inca mai continuam.”

Organizatorii spun ca este cea mai mare expozitie de acest fel din tara noastra.

papVICTOR MIHALACHE, organizator: “Avem nevoie sa credem in povesti, avem nevoie sa credem in papusa, avem nevoie sa credem in copilarie.”

Expozitia de papusi de la Muzeul de Istorie din Targoviste este deschisa timp de o luna.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial