Plimbare… la spital! | TargovisteNEWS

Plimbare… la spital!

Accidente rutiere produse în ziua de 11 noiembrie 2009 În ziua de 11 noiembrie 2009, pe drumurile publice din municipiul Târgovişte, s-au produs două accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a alteia. 1. Astfel, primul eveniment rutier s-a produs în jurul orei 10:30, în municipiul Târgovişte. T. Dumitru, de 74 de ani, din localitatea Şotânga, în timp ce se deplasa pe bicicletă, a pierdut controlul asupra direcţiei, s-a dezechilibrat şi a intrat în coliziune cu un autoturism staţionat. Din accident a rezultat rănirea gravă a biciclistului.

2. Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs în jurul orei 16:30, tot în municipiul Târgovişte. C. Constantin, de 45 de ani, din municipiul Târgovişte, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în timp ce se deplasa cu bicicleta, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga, intrând în coliziune cu autovehicul, la volanul căruia se afla I. Nicolae, de 41 de ani, domiciliat în localitatea Finta. Din accident a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Târgovişte, unde i s-a stabilit diagnosticul „policontuzat prin accident rutier, contuzie toracică, contuzie lombară, traumatism cranio-facial cu excoriaţii”, rămânând sub observaţie. În cele două cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care aceste accidente rutiere s-au produs. Recomandări adresate bicicliştilor: 1. Înainte de a pleca la o plimbare, aveţi grijă ca bicicleta să fie bine reglată, frânele să fie funcţionale, sistemul de direcţie să funcţioneze fără probleme. 2. Atenţie! Fiţi atenţi la orice mişcă în jurul dumneavoastră, maşini, pietoni, biciclişti, scuterişti şi alte obstacole pe care le puteţi întâlni în timp ce pedalaţi, asiguraţi-vă înainte de a traversa, depăşi, intra în intersecţie etc. Atenţie la maşinile parcate pe stradă, nu se ştie când se deschide o uşă sau o maşină se pune în mişcare. Atenţie la pietonii care pot ieşi din / dintre maşini în parcări. Atenţie la maşinile care vin din dreapta, posibil să nu vă vadă venind. 3. Înainte să mergeţi pe stradă cu bicicleta, indicat ar fi să vă căpătaţi experienţă prin parcuri sau locuri special amenajate doar pentru biciclişti. 4. Purtaţi casca de protecţie. Asta nu înseamnă ca vă va proteja în orice situaţie şi nu trebuie să mai fiţi atent în jurul dumneavoastră, la maşini, alţi biciclişti sau pietoni. 5. Dacă vă deplasaţi cu bicicleta pe timp de noapte, folosiţi neapărat lumina pe bicicletă! 6. Aveţi grijă la suprafeţele ude, puteţi aluneca cu bicicleta în curbă la viteze mari sau în timpul frânărilor. 7. Nu mergeţi în paralel cu o maşină, conducătorul poate evita o groapa şi vă poate accidenta.

 

 

Cu stimă, Biroul de Presă

Life-Style

Victimele violenţei în familie primesc găzduire şi consiliere, la Târgovişte

TE RUGĂM SA TE GÂNDEȘTI MĂCAR O CLIPĂ LA VIAȚA TA! NIMIC NU POATE JUSTIFICA VIOLENȚA DOMESTICĂ. MERIȚI LINIȘTE, RESPECT ȘI DRAGOSTE! TE POTI CONSIDERA VICTIMĂ A VIOLENȚEI DOMESTICE, DACĂ: ⦁ negi faptul că ești agresată de către actualul sau fostul iubit/partener/soț sau de către o altă rudă, ⦁ simți că ți-ai pierdut încrederea în [...]