29 martie 2024
Ziua Veteranilor de Război, omagiată la Târgovişte

Ziua Veteranilor de Război, omagiată la Târgovişte

COMUNICAT DE PRESĂ


Ziua Veteranilor de Război, omagiată pe 29 aprilie 2021, la Târgoviște

La Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiș (Târgoviște) a avut loc un ceremonial militar-religios, organizat pentru sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război.
La acest eveniment solemn, Consiliul Județean Dâmbovița a fost reprezentat de către președintele Corneliu Ștefan, vicepreședintele Antonel Jîjîie, administratorul public, Cristian Avanu, și secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu.

Cu acest prilej, celor 6 dintre ultimii 40 de veterani dâmbovițeni în viață, prezenți la manifestare, le-au fost oferite diplome aniversare.
Pentru cinstirea prezenței foștilor și actualilor militari, dar și a memoriei luptătorilor căzuți pe câmpul de luptă, președintele Corneliu Ștefan a spus: „Suntem aici datorită unor oameni care, de-a lungul timpului, au pus țara înainte de viețile lor.

Faptele veteranilor de război, pe care astăzi le omagiem, și puterea lor de sacrificiu ne-au dat nouă posibilitatea să fim ceea ce suntem, ca oameni și ca națiune. Și-au apărat țara cu arma în mână, de fiecare dată când a fost nevoie, într-un exemplu suprem de patriotism, arătând, în același timp, că adevărata iubire față de acest pământ se măsoară în luptă. Respectul de care România se bucură astăzi se datorează credinței cu care și-au slujit drapelul, chiar cu prețul vieții. Cuvintele sunt mici și prea puține.

Pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi și țara noastră, cu demnitate și, mai ales cu onoare, paginile de istorie scrise de veteranii de război vor fi întotdeauna mărturia unor bravi români. La mulți ani, dragii noștri veterani! La mulți ani, Dâmbovița! La mulți ani, România!”

La Cimitirul de Onoare Românesc s-au aflat și reprezentanții Primăriei Târgoviște, Asociației Veteranilor de Război – Filiala Dâmbovița, Garnizoanei Târgoviște și Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa.


Evenimentul a cuprins și o slujbă în memoria martirilor neamului, oficiată de reprezentanții Arhiepiscopiei Târgoviștei, și defilarea Gărzii de Onoare.
Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial