Dum. sept. 8th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ 

                                         Ziua porților deschise la 25 de ani de ITM DĂMBOVIȚA

In 1999, piața muncii s-a schimbat pentru totdeauna, odată cu înființarea instituției care a reglementat această ramură esențială pentru economia României și pentru siguranța angajaților din țara noastră. Apariția Inspecției Muncii a pus în timp stop unor practici care făceau din acest domeniu o veritabilă junglă.

Pentru a marca împlinirea a 25 de ani de ITM Dâmbovița, instituția noastră a organizat, astăzi, “Ziua porților deschise”.

Și întrucât, pentru noi, este prioritară educația tinerilor – angajații și angajatorii de mâine, peste 40 de liceeni dâmbovițeni au fost introduși, astăzi în domeniile “Relații de muncă” și “Sănătate și securitate în muncă”. Aceștia au stat de vorbă cu inspectorii de muncă dâmbovițeni, au înțeles ce drepturi și ce obligații au cei ce activează pe piața muncii din România și ce prevede legislația din țara noastră. 

Printre temele discutate s-a numarat obligativitatea încheierii unui contract de muncă, înaintea începerii activității unui salariat, respectarea programului de muncă și a termenului de plată a salariului, cunoașterea și respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă și utilizarea echipamentului de protecție.

Ne-am bucurat să-i avem alături, să-i simțim receptivi la informațiile primite și să vedem că tinerele generații sunt interesate de legislație și de respectarea acesteia, ceea ce ne oferă certitudinea că în viitor acest domeniu va fi tot mai sigur și mai civilizat și toți cei implicați vor fi parteneri.

Și pentru că tot este ziua noastră, iar activitatea ITM Dâmbovița depinde în mare măsură de alte instituții publice, le mulțumim tuturor celor care ne ajută în activitățile derulate, Inspecția Muncii, Prefectura Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratele județene de Poliție și Jandarmi,Direcţia Sanitara Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor Dambovița, Administrația Finanțelor Publice.

Lixandru Marius