23 aprilie 2024
Ziua Îndrăgostiților 2020. Care sunt cele mai speciale cadouri pentru persoanele iubite

Ziua Îndrăgostiților 2020. Care sunt cele mai speciale cadouri pentru persoanele iubite

62109842Milioane de cupluri din întreaga lume sărbătoresc astăzi Ziua Îndrăgostiților. E una dintre cele mai așteptate sărbători și nu e de mirare că mai toți comercianții au avut serios de lucru în zilele trecute.

Pentru că dragostea se măsoară și în… cadouri, mulți au scos sume frumușele din buzunare pentru o bijuterie, un parfum scump sau, de ce nu, chiar o călătorie într-un oraș pitoresc.

Și, pentru că în unele țări pericolul infectării cu noul coronavirus e mai ridicat, au apărut și comercianții care, pe lângă flori, au adăugat în buchete și… măști medicale și dezinfectant.

În Statele Unite, Sfântul Valentin este sărbătorit în fiecare an cu fast şi cu cheltuieli pe măsură. Mulţi dintre cei care vor să facă un cadou scump persoanelor iubite nu se uită la prețuri – uneori de-a dreptul ameţitoare. De exemplu, în Beverly Hills, un parfum de colecţie se vinde cu 700 de dolari, iar un set de sfeşnice din porțelan cu puțin peste 300 de dolari.

Charles Godart, purtător de cuvânt Stefano Ricci spokesperson: „Multă lume de toate felurile e interesată de diversele parfumuri pe care le oferim. Avem și o gamă vastă de lumânări care pot fi un cadou plăcut, toate cu suport din porțelan și sunt gravate cu aur de 14 carate.”

Căutate sunt şi puloverele din cashmir, care costă aproape 800 de dolari sau cutiile pentru bijuterii cu cristale Swarowski.

De altfel, în acest an, specialiştii prevăd o creştere a bugetului mediu dedicat cumpărăturilor – de la 160 la aproape 200 de dolari.

În alte părți ale lumii se simte, însă, teama generată de epidemia provocată de noul coronavirus. În Filipine, o florăreasă a scos la vânzare un buchet…aparte.

Mary Jane Villegas, proprietară florărie: „Din cauza răspândirii virusului, am adăugat o mască, un dezinfectant, pastă de dinți și săpun de Sfântul Valentin. E ceva unic în locul cadourilor obișnuite, cum ar fi ciocolata.”

Mark Richard Gigantone, client florărie: „Voiam să iau un cadou diferit, pentru că întotdeauna i-am oferit soției flori. Acesta e ceva neobișnuit și oferă și protecție în fața virusului.”

În schimb, o vacantă într-un oraş care îi întâmpină pe îndrăgostiţi cu braele deschise este întotdeauna binevenită. Iar oraşul belgian Bruges e una dintre aceste destinaţii.

Pentru mulţi dintre turiştii aflaţi în aceste zile acolo, oraşul este locul perfect pentru o escapadă romantică.

Turist: „Suntem aici pentru că am vrut să petrecem un weekend împreună. Avem o fetiță de aproape doi ani și venise vremea să ne facem timp unul pentru celălalt.”

Autorităţile locale spun că hotelurile şi pensiunile au fost rezervate în totalitate pentru sărbătoarea îndrăgostiţilor. Iar târgul de ciocolată din centru şi zecile de cofetării din oraş nu trebuie ocolite.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial