4 octombrie 2022

ZIUA EROILOR, sărbătorită de pompierii dâmboviţeni

www.mariusbuga.ro_images_eroiBULETIN INFORMATIV – 19.05.2015 – ZIUA EROILOR sărbătorită de pompierii dâmboviţeni

În fiecare an, odată cu Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, în România se celebrează ZIUA EROILOR, prilej de recunoştinţă şi cinstire a memoriei eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru libertate, dreptate şi credinţă, pentru apărarea pământului străbun şi întregirea neamului românesc.

În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.

Cu prilejul acestui eveniment, joi – 21 mai 2015, începând cu ora 12:00, la ceremonialul militar religios public organizat de autorităţi în Piața “Tricolorului” din Municipiul Târgovişte, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmbovița vor fi prezenți ofițeri din comanda inspectoratului şi un pluton de defilare constituit dintr-un ofiţer şi 18 subofiţeri, care vor participa la depunerea de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piața “Tricolorului” şi la defilarea gărzii de onoare, în semn de cinstire a eroilor neamului.

* * *

Tot de Ziua Eroilor, cinstim şi memoria eroilor pompieri căzuţi la datorie acum 11 ani, pe 24 mai 2004, în tragicul eveniment produs în localitatea Mihăileşti.

Au căzut atunci la datorie şapte pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău: maior post mortem Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem Necula Romeo, sublocotenent post mortem Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem Stan Silviu, sublocotenent post mortem Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem Oprea Florentin Valentin.

Aceşti bravi eroi pompieri, şi-au înscris pentru eternitate numele în glorioasa Cartă cu eroi ai armei.

I.S.U. “Basarab I” Dâmbovița organizează, atât la nivelul reşedinţei, cât și la nivelul subunităților, expuneri (evocări) privind sărbătorirea şi semnificaţia Zilei Eroilor și păstrarea în data 21 mai 2015, la ora 12:00, a unui moment de reculegere în memoria Eroilor Neamului.

În această zi sfântă, ne plecăm cu adâncă smerenie în faţa Eroilor Neamului, care au luptat și s-au jertfit pentru libertate și apărarea pământului străbun, presărând pe mormintele şi monumentele lor, lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie.

CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI EROILOR NEAMULUI !”

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial