4 mai 2024
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Titu

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Titu

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Titu

„El şi numai el, ne-a ajutat să înţelegem bătaia inimii. Pentru noi, Eminescu nu e numai cel mai mare poet al nostru şi cel mai strălucit geniu pe care l-a zămislit pământul, apele şi cerul românesc. El este, într-un anumit fel, întruparea însăşi a acestui cer şi a acestui pământ, cu toate frumuseţile, durerile şi nădejdile crescute din ele. Noi cei de aici, rupţi de pământ şi de neam, regăsim în tot ce-am lăsat în urmă, de la văzduhul munţilor noştri şi de la melancolia mării noastre, până la cerul nopţii româneşti şi teiul înflorit al copilăriei noastre.” (Mircea Eliade)

Moment înălțător, ieri, 15 ianuarie 2024, la statuia poetului Mihai Eminescu din Parcul Orășenesc Titu, unde a avut loc evenimentul dedicat Zilei Culturii Naționale, dar și poetului nepereche al neamului românesc Mihai Eminescu, organizat cu sprijinul Administrației Locale și Consiliului Local Titu, de către: Biblioteca Orășenească Titu și Casa de Cultură Titu în parteneriat cu școlile și liceele din localitate.În deschidere, a fost intonat Imnul de Stat al României, urmat de slujba de binecuvântare dedicată Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 174 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, săvârșită de un sobor de preoți ai parohiilor de pe raza orașului Titu.

Au fost aduse alocuțiuni de către: doamna profesor Gabriela Chițu – viceprimar al orașului Titu și domnișoara profesor Doina Vișinescu – consilier în cadrul Consiliului Local al orașului Titu. Evenimentului s-au alăturat: oameni de cultură, preoți, cadre didactice, elevi ai școlilor și liceelor, cetățeni ai orașului, care au adus un omagiu marelui poet al neamului românesc Mihai Eminescu.

Activitatea s-a finalizat cu recitaluri de poezie și muzicale pe versuri eminesciene. Mulțumim tuturor pentru participare!La mulți ani de Ziua Culturii Naționale!

sursa: Primăria Titu

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial