3 mai 2024
Ziua Crucii Roşii! 151 de ani, alături de nevoiaşi!

Ziua Crucii Roşii! 151 de ani, alături de nevoiaşi!

RC DayCOMUNICAT

8 MAI 2014 ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CRUCII ROȘII ȘI SEMILUNII ROȘII

De când a apărut ideea de Cruce Roșie și Semilună Roșie acum 151 de ani, ceea ce a rămas constantă este suferința a milioane de oameni pentru care organizația noastră lucrează atât de greu pentru a o atenua. Ceea ce s-a schimbat dramatic este lumea geopolitică, socială și tehnologică în care lucrăm. Adaptabilitate a fost cheia pentru supraviețuirea și dezvoltarea organizației, de a crește capacitatea noastră în vederea susținerii celor vulnerabili acum și în viitor .

Astăzi de Ziua Mondială, a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, împreună cu 187 de Societăți Naționale din întreaga lume celebrăm mai mult de un secol și jumătate de acțiuni umanitare.

În cei 151 de ani de la fondarea noastră , diverse situații de criză și de război au evoluat continuu. Printre provocările cu care se confruntă acțiunea umanitară de astăzi este o creștere a dezastrelor naturale și a urgențelor de sănătate, lipsa continuă de respectare a dreptului umanitar internațional, problemele de acces sigur la servicii de sănătate în multe țări și dificultăți pentru actorii umanitari pentru a ajunge la oameni care au nevoie în anumite contexte. De exemplu, milioane de oameni care trăiesc în zone cum ar fi Afganistan, Somalia, Republica Democratică Congo și Siria primesc ajutor umanitar puțin din cauza insecurității sau a barierelor politice.

Numărul de dezastre naturale raportate în ultimii 40 de ani a crescut cu aproape 400 la suta .

În urmă cu un secol și jumătate , un om pe nume Henry Dunant a scris cartea “O amintire de la Solferino” . Această carte a reflectat experiența sa în mobilizarea sătenilor pentru a trata soldați răniți pe un câmp de luptă în Italia, indiferent de naționalitatea acestora . Dorința lui de a ajuta a fost momentul de naștere al Crucii Roșii și Semilunii Roșii așa cum există astăzi .

Astăzi 8 mai 2014 Crucea Roșie Dâmbovița ​​celebrează contribuția istorică și unică pe care Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie a făcut-o pentru omenire. Împărtășim, de asemenea, promisiunea de a depune toate eforturile necesare pentru a răspunde nevoilor umanitare ale persoanelor aflate în dificultate .

Felicităm membrii nostri de Cruce Roșie, personalul, voluntarii și partenerii in intervenția umanitară la nivel mondial și ne exprimăm angajamentul de a continua demersul nostru umanitar.

La mulți ani !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial