19 aprilie 2024
Zile de foc! Val de căldură, în județul Dâmbovița. Temperaturile ajung până la 41 de grade. Duminică, ziua cea mai arzătoare

Zile de foc! Val de căldură, în județul Dâmbovița. Temperaturile ajung până la 41 de grade. Duminică, ziua cea mai arzătoare

Administrația Națională de meteorologie a actualizat mesajul de avertizare emis pentru județul Dâmbovița. În zilele de 22 și 23 iulie, rămâne valabilă avertizarea 🟨 Cod Galben pentru val de căldură și disconfort termic ridicat.

Vineri (22 iulie) și sâmbătă (23 iulie), valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Pentru 24 iulie, în județul Dâmbovița este valabil un mesaj de avertizare 🟧 Cod Portocaliu pentru val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) este valabil un mesaj de avertizare 🟨 Cod Galben conform căruia valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial