24 aprilie 2024

Vremea se răceşte și vin ninsorile. Prognoza pentru următoarele zile

anin6Duminică vremea se răceşte tranşant, vântul prinde putere şi atmosferă va fi extrem de neplăcută. În nord şi centru vor fi ninsori cu lapoviţă, în rest o să picure trecător.

Temperaturile ajung la 1..2 grad în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi pe la 14 grade în vestul Olteniei. Sâmbătă s-au atins şi 24 de grade în sudul ţării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, pe lângă răcirea semnificativă, se anunţă şi ceva ploi, iar vântul sporeşte senzaţia de frig. La noapte apare lapoviţă.

Se produce o răcire bruscă şi mai sus, în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. Temperaturile scad şi cu şaisprezece grade, iar atmosferă va fi foarte neplăcută. Ziua o să plouă, dar la noapte avem lapoviţa şi ninsoare.

În jumătatea nordică a Moldovei se anunţă vreme de iarnă, cel mult 5…6 grade la amiază; lapoviţa şi ninsoare pe suprafeţe mari.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face foarte frig. O să ningă şi pe aici, iar scăderea temperaturilor va fi una accentuată.

Scad brusc temperaturile şi în vestul ţării. Sâmbătă au fost 20…21 de grade; astăzi maximele se opresc pe la 7…8 grade. Precipitaţiile vor fi rare, dar se porneşte vântul şi va spori senzaţia de frig.

În Transilvania, avem vreme de iarnă, cu ninsori zdravene pe la munte şi lapoviţă în rest. Va ninge şi la noapte, când o să avem temperaturi de minus 6 grade în depresiuni.

În Oltenia găsim vreme puţin mai bună. Aici se ating şi 14 grade, zărim soarele trecător, însă maximele pierd vreo zece grade faţă de ieri. De la noapte începe să ningă.

Un pic de soare va fi şi în ţinuturile sudice, dar se răceşte foarte tare. Ploile apar temporar, vor fi destul de slabe, însă vântul sufla cu putere şi aduce precipitaţii consistente după lăsarea nopţii.

Vremea în București

Vremea se răceşte brusc, se adună norii şi vântul sporeşte senzaţia de frig. După cele 24 de grade de ieri, astăzi vor fi cel mult 8…9 grade. Spre seară cresc şansele de ploaie, iar noapte vin şi ninsorile şi se depun 2…3 centimetri de zăpadă.

Vremea la munte

 

Ninsorile se înteţesc și, în plus, aşteptam vreme rece şi urâtă. Va ninge viscolit la altitudini mai mari, unde stratul de zăpadă va creşte destul de mult. Vântul poate depăşi viteze de 60 kilometru pe oră.

Vremea în următoarele zile

Luni se răceşte şi mai tare, atmosferă va fi închisă, iar prin sud şi pe la munte va ninge. Stratul de zăpadă va creşte cu câţiva centimetri, iar în Dobrogea vor domina ploile. La amiază, prin Muntenia, sudul Olteniei şi Banat apare lapoviţă, în rest vor domina ninsorile. Vântul continua să sufle cu putere şi maximele se opresc pe la 7 grade.

La fel de frig şi marţi: înnorările persistă, iar în sud şi sud-vest vor mai fi ceva ninsori viscolite. În Dobrogea aşteptam lapoviţă, iar în restul ţării doar fulguieli. Stratul de zăpadă va creşte, în special în Oltenia şi în zona de munte învecinată, se menţine riscul de polei, iar vântul va mai atinge viteze de 70 km/h în sud şi sud-vest.

Miercuri se simte o uşoară ameliorare a vremii. Norii se mai risipesc şi doar prin vest şi sud-vest mai găsim ceva precipitaţii: lapoviţă la câmpie şi ninsori pe la munte. Vântul rămâne activ, atinge 55 km/h, iar temperaturile încep să crească. Rămân, totuşi, sub normal.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial