28 aprilie 2024
Vremea rea pune pe jar IPJ Dâmboviţa!

Vremea rea pune pe jar IPJ Dâmboviţa!

Prevenirea accidentelor rutiere, o prioritate a poliţiştilor dâmboviţeni

Având în vedere prognoza meteo emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia în perioada imediat următoare principalele fenomene meteorologice la nivel naţional vor consta în răcirea semnificativă a aerului şi apariţia precipitaţiilor mixte, îndeosebi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, ce pot favoriza apariţia poleiului, generând dificultăţi în desfăşurarea traficului rutier, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, vor intensifica acţiunile de control în trafic, în scopul depistării si sancţionării conducătorilor autovehiculelor care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, Poliţia rutieră dâmboviţeană recomandă atât conducătorilor auto cât şi celorlalţi participanţi la trafic să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o conduită preventivă în trafic!

Totodată, Poliţia Rutieră vă atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante, având în vedere faptul că D.N 71 Târgovişte-Sinaia poate fi acoperit cu polei în această perioadă.

Stimaţi conducători auto, înainte de a pleca la drum:

-Informaţi-vă cu privire la starea drumului şi prognoza meteo; -Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mâna, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare; -Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante si trusa medicală de prim-ajutor, lopată, o perie şi un sac cu sare sau nisip, în momentul în care intenţionaţi să porniţi la drum lung, în afara oraşului. -Viteza excesivă sau neadaptarea la particularităţile de drum si de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! -Nu efectuaţi depăşiri neregulamentare!

-Folosiţi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentă; -Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! -Folosiţi centura de siguranţă! Aceasta vă poate salva viaţa în caz de accident! -Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

De asemenea, chiar dacă aveţi calitatea de pieton, nu uitaţi că şi dvs. trebuie să respectaţi normele rutiere! – Circulaţi numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate! – Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi.

– Nu circulaţi pe partea carosabilă a drumurilor! – Traversaţi drumul public doar prin locurile permise!

– Nu traversaţi prin alte locuri decât cele permise sau în fugă; – Evitaţi să circulaţi pe scara mijloacelor de transport în comun!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial