19 mai 2024
Vlădeni şi Moreni – “Găşti organizate de indivizi cu comportament intimidant au mărşăluit în forţă!”

Vlădeni şi Moreni – “Găşti organizate de indivizi cu comportament intimidant au mărşăluit în forţă!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania electorală pentru alegerile locale 2012 a fost caracterizată de agresivitate și violență, militanții USL Dâmbovița ajungând adesea să adopte comportamente suburbane în scopul intimidării oricărui opozant al acestei formațiuni.

În foarte multe din aceste cazuri, victime ajung să fie cetățenii neangajați politic, doar pentru că, la un moment dat, se află în locul nepotrivit.

Partidul Democrat Liberal Dâmbovița lansează un apel de conștientizare a acestor aspecte către toate instituțiile abilitate ale statului, care trebuie să demonstreze, cu precădere în această perioadă, că legea și ordinea nu sunt simple lozinci, ci reprezintă pentru fiecare cetățean garanțiile că trăiește într-un stat de drept, unde democrația este corect înțeleasă.

Reprezentanții PDL Dâmbovița solicită Poliției, în special, să fie o prezență activă și eficientă în teritoriu, în aceste zile pentru ca oamenilor să nu le fie frică să iasă la vot. Lansăm acest semnal de alarmă în lumina celor petrecute în seara de 8 iunie 2012, în localitățile Vlădeni și Moreni unde, găști organizate de indivizi cu comportament intimidant au mărșăluit pentru a-și face, într-o demonstrație de forță, simțită prezența.

Cele mai sus reliefate își au puternica argumentare în incidentul tragic petrecut la alegerile locale din 2008, în comuna Dragomirești, când, pe un fond similar de agresivitate, climatul electoral tensionat s-a soldat cu omorârea unui militant PDL.

PDL Dâmbovița își exprimă încrederea că instituțiile statului își vor face datoria, astfel încât incidentul din 2008 să fie doar o pagină de istorie sumbră.

Departamentul juridic al PDL Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial