19 aprilie 2024
Vlad Voiculescu, vizită neașteptată, aseară, la Spitalul din Târgoviște: „Aș vrea să le mulțumesc. Fac eforturi deosebite”

Vlad Voiculescu, vizită neașteptată, aseară, la Spitalul din Târgoviște: „Aș vrea să le mulțumesc. Fac eforturi deosebite”

Vizită neașteptată duminică seară la Spitalul din Târgoviște.

Acolo și-a făcut apariția ministrul Sănătății, care a mers la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a sta de vorbă cu angajații, dar și cu pacienții.

Oficialul știa că, din cauza numărului tot mai mare de bolnavi cu COVID, camera de gardă este suprasolicitată. În plus, personalul medical nu este suficient, după cum spun cei de acolo, și obosit.

Ministrul Sănătății a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște duminică seară, după ora 22:00.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii„Am venit să vedem cum sunt îngrijiți pacienții, să vedem, de asemenea, dacă capacitatea poate fi crescută și problema este că peste tot, mai degrabă legată de resursa umană, sunt posturi care încă nu au fost ocupate.”

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Am vrut să venim în ajutorul colegilor, să ne exprimăm solidaritatea și să le mulțumim pentru tot ceea ce fac.”

Ministrul Sănătății a stat mai bine de o oră și jumătate la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. A mers în Unitatea de Primiri Urgențe, dar și în secția de Terapie Intensivă. A stat de vorbă cu medicii și cu asistentele, dar și cu câțiva pacienți.

Acolo nu mai există locuri la Terapie Intensivă, iar Secția de Boli Infecțioase este plină, așa că persoanele diagnosticate cu SARS-COo-2 sunt trimise în spitale suport-COVID din Dâmbovița, dar și din alte județe.

Carmen Marcu, medic specialist UPU Târgovişte„Nebunie, dacă pot să spun. Sunt mulți pacienți cu patologii diverse, dar și mai mulți pacienți care vin cu COVID și vin cu forme grave, fiindcă au stat destul de mult acasă. Suntem obosiți, puțini și obosiți.”

Reprezentanții spitalului spun că se confruntă cu o criză de medici specialiști, în condițiile în care de la o zi la alta crește numărul oamenilor care au nevoie de ajutor. Municipiul Târgoviște și mai bine de 20 de localități din Dâmbovița se află în scenariul roșu.

Claudiu Dumitrescu, managerul spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte: „Zilele acesta a fost horror, un număr de pacienți impresionant de mare, ceea ce ne îngrijorează, un număr de pacienți în stare gravă, impresionant de crescut.”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii„Aș vrea să le mulțumesc celor de la Ambulanță, celor de la UPU, tuturor celor din spital, asistenților, infirmierelor, medicilor. Știu că fac eforturi deosebite.”

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial