7 mai 2024

Vitezomanii dâmboviţeni, supravegheaţi video!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiACŢIUNEA SPEE

Poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acţiunea a făcut parte din calendarul campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

În perioada 18-24 mai a.c., 33 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel, au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 1 703 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 28 de permise de conducere şi retrase 30 de certificate de înmatriculare.

1176 de conducători auto au fost amendaţi pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 13 situaţii au fost reţinute şi permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial