17 mai 2024

VITEZA UCIDE! 26 de accidente care NE-AU CUTREMURAT!

acclaInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia conducătorilor auto:

Atenţie, viteza ucide!

 

În perioada ianuarie-decembrie 2014, pe raza judeţului Dâmboviţa, pe fondul vitezei excesive sau neadaptate, s-au produs 95 de accidente de circulaţie, din care 26 au fost grave şi 69 uşoare.

 

În urma accidentelor rutiere grave, 7 persoane şi-au pierdut viaţa, 23 au fost rănite grav, iar 20 rănite uşor.

 

Accidentele uşoare s-au soldat cu vătămări corporale uşoare în cazul a 103 persoane.

 

De asemenea, în cursul anului 2014, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat 665 de acţiuni preventive pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză.

 

Efectivele de poliţie rutieră au folosit autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea  şi sancţionarea promptă a şoferilor care rulează cu viteză excesivă.

 

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 28 025 de sancţiuni contravenţionale, din care 422 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

 

Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule 438 de permise de conducere.

 

Poliţia rutieră mulțumește tuturor celor care au înțeles importanţa respectării regulilor de circulație și recomandă participanților la trafic să adopte un comportament responsabil pe durata deplasărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial