19 aprilie 2024
Violenţa şcolară trezeşte interes Penitenciarului Mărgineni!

Violenţa şcolară trezeşte interes Penitenciarului Mărgineni!

Violenţa şcolară este una dintre manifestările violenţei cotidiene, nu este un fenomen nou, dar, în trecut, ea s-a manifestat mai degrabă în spaţiul relativ autonom al şcolii; actualmente, lumea şcolii a căpătat permeabilitate crescută, ca şi transparenţă instituţională, asimilând tensiunile şi dificultăţile cu care se confruntă societăţile contemporane.

Plecând de la aceste premise Penitenciarul Mărgineni, Centrul de Reeducare Găești și Poliția Municipiului Târgoviște au devenit parteneri în cadrul programului educațional comunitar „Dincolo de aparenţe”, proiect care își propune prevenirea şi combaterea violenţei în şcoală prin sensibilizarea elevilor asupra comportamentelor ce trebuiesc adoptate atunci când se confruntă cu acte de violenţă, cu delicvenţa juvenilă, precum şi cu consumul de alcool, tutun şi droguri.

În cadrul acestui proiect, Serviciul Asistență Psihosocială din Penitenciarul Mărgineni organizează în data de 13 martie 2012, începând cu ora 10.00, seminarul interactiv cu tema: „ O viaţă fără violenţă”.

Participarea în mod direct a persoanelor private de libertate la activități de prevenire a fenomenelor infracționale în rândul tinerilor sunt menite să valorifice potențialul educativ al experiențelor de viață ale acestora, prin transmiterea unui mesaj antiinfracțional izvorât din experiențe reale, relatate de cei care trăiesc realmente consecințele nefaste ale acestora.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe d-ra subinspector Alexandra CONSTANTINESCU–telefon 0245660210 int.103, fax 0245660211, e-mail: larisa.pana@anp.gov.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial