16 iulie 2024
Vili Viorel Păun este tânărul de 23 de ani ucis în atentatul din Germania

Vili Viorel Păun este tânărul de 23 de ani ucis în atentatul din Germania

62111264Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a primit confirmarea că un cetăţean român se află printre victimele atentatului de la Hanau, din Germania. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei.

Vili Viorel Păun, un tânăr de 23 de ani din comuna Singureni, judeţul Giurgiu, se află printre victimele atentatului din Germania. Primarul comunei, Marian Pătuleanu, spune că tânărul îi era nepot, se afla de 4-5 ani în Germania şi lucra cu acte în regulă.

În mijlocul atacului a fost prins, din păcate, şi un român. Potrivit unui apropiat al familiei, victima ieşise la cumpărături şi se afla în maşina sa când unul dintre gloanţe l-a atins şi i-a fost fatal. Lucra de doi ani la un depozit din Germania.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii.

Cel puţin nouă oameni au fost ucişi şi patru, răniţi, de un individ de 43 de ani cu convingeri de extremă dreapta, care a deschis focul în două baruri frecventate de turcii din Hanau, un oraş din vestul Germaniei.

În întreaga Germanie a fost zi de doliu. Steagurile au fost coborâte în bernă şi s-au ţinut mai multe momente de reculegere, unul dintre ele la poarta Brandenburg.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial