19 aprilie 2024
VIDEO! Vremea este chinuitor de caldă! Peste 40 de grade Celsius LA UMBRĂ!

VIDEO! Vremea este chinuitor de caldă! Peste 40 de grade Celsius LA UMBRĂ!

COD-ROSUSambata avem probleme serioase din pricina caldurii. Avertizarea de Cod rosu anunta temperaturi extreme, disconfort termic accentuat si maxime de pana la 44 de grade.

Din Dolj pana in Iasi, se vor atinge valori apropiate recordurilor absolute, adica intre 38 si 41 de grade; iar in sudul Olteniei si al Munteniei vor fi 42-44 de grade.

Asadar, vremea va fi chinuitor de calda in sud si est. In schimb, in vest si nord-vest se racoreste; iar pe seara, in nord, centru si la munte apar ploi torentiale, grindina si vijelii.

Dobrogea si Baraganul. Aici gasim caldura inabusitoare, disconfort termic extrem si temperaturi dincolo de limita suportabilului: peste 40 de grade, la umbra. Foarte cald si la malul marii.

Amiaza de foc avem si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Atmosfera va fi inabusitoare, stresul termic
major si temperaturile urca spre valori record.

Caldura naucitoare avem si in jumatatea nordica a Moldovei si in Bucovina. Aerul va fi irespirabil la amiaza si zapuseala
creste cu fiecare ora. Ploile apar catre seara si pot fi violente.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se racoreste. Vom avea cel mult 27 de grade; vreme buna in prima parte a zilei; ploi si multa instabilitate pe inserat.

Vestile sunt ceva mai placute si pentru vestul tarii. Caldura nu mai pune probleme; temperaturile scad si catre seara pot sa apara ploi zgomotoase, de vara.

In centrul Romaniei avem si Cod galben si portocaliu de canicula, cu disconfort termic ridicat si maxime, ce urca spre 36 de grade. Pe seara se-aduna norii si vin averse zdravene,
cu grindina si vijelii.

In Oltenia, avem soare nemilos si caldura infernala.
Se pot atinge valori record pentru acest moment al anului
si codul rosu cuprinde aproape toata zona.

Arsita va fi parca si mai inversunata in sudul tarii. Conditiile meteo ies din zona suportabilului: maximele ajung la 44 de grade in Lunca Dunarii. Nu iesiti din casa si hidratati-va bine.

Duminica: Mai avem disconfort termic, cu atmosfera sufocanta in sudul tarii, insa temperaturile coboara spre zona suportabilului. Maximele vor fi de la 26 la 35 de grade. Pe seara, vremea se strica dramatic in sud, sud-vest, centru si nord-est, pe unde asteptam vijelii, grindina averse torentiale: se pot acumula 25, pana la 50 de litri pe metru patrat. Presiunea atmosferica va fi in scadere in toata tara.

Luni vremea se raceste in toate zonele si aversele, cu vijelii si grindina, vor afecta mai cu seama sudul, centrul, estul tarii si Carpatii. In vest va ploua mai putin.

Marti va fi racoare; o sa mai ploua in jumatate asud-estica, dar zarim si soarele. Vantul va fi mai inststent in est si sud-est,, iar temperaturile ajung in intervalul 19-27 de grade.

Bucuresti

Sambata, vremea ne pune la grea incercare. Aerul se incalzeste rapid si arsita amiezii va fi insuportabila. Pe langa disconfort extrem si canicula, avem temperaturi-record: 40-41 de grade la umbra. Vantul se inteteste pe seara, si abia atunci s-ar putea sa vina si o aversa .

Duminica, stresul termic diminueaza, insa maxima tot mai atinge 33-34 de grade. Asta inseamano noua zi aproape caniculara si ceva semne de instabilitatea in noaptea urmatoare.

Luni, vremea se raceste si o sa ploua in mai multe reprize. Maxima scade cu vreo zece grade.

Racoare vom avea si marti. Atmosfera va fi inchisa si o sa mai ploua temporar. Temperaturile devin chiar modeste: 21 de garde dupa pranz si 13-14 grade pe timpul noptii.

Munte

Ajungem in zona de munte, unde sambata va fi foarte cald, dar vreme din ce in ce mai schimbatoare. Dupa pranz
si spre seara apar norii de ploaie si nu vor lipsi nici grindina sau vijeliile. Cel mai mult o sa ploua in masivele vestice si in Meridionali.

Duminica, va fi cam racoare, multa instabilitate dupa pranz si ploi in noaptea urmatoare.De acesata data o sa ploua mai mult in masivele estice si in Meridionali.

Luni, se mai raceste putin si aversele vin pe suprafete mari in Orientali si in Meridionali.

Marti, ploile se mai domolesc, iar pe seara, norii se vor risipi. Termic nu apar nodificari, insa valorile vor fi destul de modeste.

Mare

Pe litoral, apa s-a racit inca de vineri. Sambata se anunta cer senin si vant activ, dar atmosfera se incinge si pe aici; apare disconfortul termic si zapuseala sporeste dupa pranz.

Duminica avem vreme calda, dar atmosfera redevine placuta. Briza va fi intensa, maximele ajung la 29 de grade pe plaja si pe la 23-24 de grade in apa.

Vreme buna prindem si luni, insa vantul prinde putere si poate ajunge la 55 km/h. In noaptea urmatoare, ploile ajung si pe aici.

Asta inseamna ca marti o sa se racoreasca si o sa mai ploua trecator. Nu se linisteste nici vantul , dar se mai incalzeste putin apa marii.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial