28 aprilie 2024

VIDEO! Urs de 150 de kilograme prins în sarmele unui gard din Valea Leurzii. Localnicii au chemat vânătorii!

urs270814-1Operatiune dificila de salvare in Dambovita. Oamenii au vazut un urs de 150 de kilograme prins in sarmele unui gard si au chemat vanatorii. Povestea a avut un final fericit: Mos Martin a fost tranchilizat si dus in padure.

Oamenii l-au auzit pe urs cum se vaita, sambata dimineata. L-au gasit prins in sarmele unui gard, in localitatea Valea Leurzii din nordul judetului Dambovita si au chemat vanatorii.

E exemplar tanar, 3 – 4 ani“, explica Ion Negrea – padurar la Ocolul Silvic Pucioasa.

Animalul de 150 de kilograme era periculos daca scapa din stransoare, asa ca vanatorii i-au rugat pe curiosi sa se indeparteze. “Ascultati-ne, ca este foarte agresiv si nu stim ce reactii poate sa aiba. Va rugam frumos sa mergeti la case, fetitele de acolo, plecati de aici, mamaie, plecati de aici“, i-a avertizat Cristian Stan, directorul AJVPS.

Il tranchilizam si il relocam intr-o alta zona unde nu intra in contact cu omul“, a afirmat directorul AJVPS.

Din patru incercari, trei doze si-au atins tinta. Ursul a dat semne de oboseala si a adormit. Abia acum vanatorii s-au apropiat. Reprezentantii Ocolului Silvic spun ca ursul a venit sa caute hrana, obisnuit ca in aceasta perioada gaseste in pomi mere, pere sau prune. Asa ca se aventureaza aproape de casele oamenilor.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial