19 aprilie 2024
VIDEO – Un fals preot şi alţi doi indivizi au dat atacul în casa unui pensionar din Dâmboviţa. Cu ce sumă considerabilă au fugit

VIDEO – Un fals preot şi alţi doi indivizi au dat atacul în casa unui pensionar din Dâmboviţa. Cu ce sumă considerabilă au fugit

Un bărbat de 72 de ani, din comuna Moţăieni, a fost prădat de trei necunoscuţi care i-au luat toate economiile. Indivizii s-au folosit de așa numita metodă “pomana”, spun anchetatorii.

Unul dintre hoți s-a prezentat drept profesor universitar, iar celălalt a susţinut că este preot şi că ambii reprezintă o organizaţie umanitară a bisericii. Așa au reușit să intre în casa bătrânului, pe care l-au lăsat fără mai multe plicuri cu bani: 4.000 de euro, 1.700 de dolari şi 3.000 de lei.

Nicolae Dedu este pensionar şi văduv de mulţi ani. Mai are un fiu, care îi trece pragul din când în când. Omul locuieşte singur, iar de 11 ani a decis să îşi ţină o evidenţă strictă a cheltuielilor, iar banii pe care i-a economisit zi de zi i-a schimbat în valută şi îi ţinea ascunşi într-un dulap din bucătărie. De curând, trei necunoscuţi au oprit maşina în faţa porţii sale.

După ce au aflat că este văduv şi că locuieşte singur, indivizii l-au minţit pe bătrân că îi dau de pomană două plăpumi. Apoi i-au cerut 200 de lei, suficient cât să vadă unde îşi ţinea proprietarul banii. Ulterior, unul l-a ţinut de vorbă într-o cameră, iar celălalt i-a furat plicurile cu bani.

ReporterCâţi bani v-au furat în total?

Nicolae Dedu4105 euro, 1760 de dolari şi 3000 de lei. A spus că e profesor universitar, iar dânsul de la volan că e din partea bisericii. Prima dată de pomană, pe urmă au cerut bani pe ele.

Suspecţii au fost înregistraţi de mai multe camere de supraveghere din zonă, iar poliţiştii din Fieni au reuşit să îi identifice şi aşa au aflat că erau căutaţi şi în alte zone din ţară, unde păcăliseră mai mulţi oameni tot prin metoda pomana. Avocatul lor spune că indivizii şi-au recunoscut fapta şi vor să restituie banii pensionarului şi să se împace cu acesta.

Sorin Ardelean, avocatul suspecţilor„Încercăm să rezolvăm această cauză prin restituirea prejudiciului. Integral. Şi-a recunoscut vina”.

Cei trei indivizi, cu vârste cuprinse între 17 şi 47 de ani, sunt cercetaţi penal pentru înşelăciune şi furt. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă să îşi petreacă următorii 5 ani în spatele gratiilor.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial