20 aprilie 2024

VIDEO! Sute de pistoale şi puşti, confiscate de poliţişti dintr-un magazin din Târgovişte!

pustiPolitistii din Targoviste au confiscat 400 de pistoale si 10.000 de cartuse dintr-un magazin ramas fara autorizatie de functionare. Patronii spun ca totul li se trage de cumpararea unui pistol.

Sustin ca au notat gresit datele celui care le-a vandut arma iar politia i-a acuzat ca au facut tranzactii cu persoane neautorizate. A urmat un lung sir de procese pe care politistii le-au castigat iar acum au golit magazinul de arme.

Reprezentantii magazinului sustin ca au facut o greseala banala in timpul unei tranzactii.

Andreea Cioalca, armurierul societatii: Am gresit prenumele si CNP-ul unei persoane. Dupa cateva luni s-a constatat ca s-a gresit si s-a interpretat si am fost incadrata ca am luat o arma de la o persoana neautorizata

Magazinului i s-a retras autorizatia iar patronii au contestat decizia politistilor. Procesele ce au urmat le-au dat castig de cauza agentilor, care au confiscat acum tot armamentul si munitia.

Ion Cioalca, gestionar armurier al societatii: Facem tot posibilul sa le recuperam, suntem oameni de buna credinta, ne-am straduit, am demonstrat, s-a intamplat o greseala regretabila, ne-am asumat-o, acuma sper sa o remediem, sa luam armele inapoi

Politistii au deschis pe numele administratorului societatii un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Toate armele letale si neletale gasite in magazin au fost confiscate si duse la sediul Inspectoratului de Politie Dambovita.

In Romania, vanzarea de arme este supusa unei legi speciale potrivit careia magazinele au nevoie de aprobare speciala si armurieri autorizati. Toate tranzactiile trebuie evidentiate si se fac doar intre persoane care au dreptul sa poarte, sa foloseasca sau sa comercializeze arme.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial