4 mai 2024
VIDEO SUPERB! Dâmboviţa SE MÂNDREŞTE cu Zimbrăria Neagra!

VIDEO SUPERB! Dâmboviţa SE MÂNDREŞTE cu Zimbrăria Neagra!

zimb1Dinozaurii au disparut, zimbrii inca nu! Sub acest slogan Directia Silvica Dambovita ne invita sa vizitam cea mai mare rezervatie din tara.

Se afla la numai un ceas distanta de mers cu masina de la Bucuresti, iar locul este pe cat de frumos, pe atat de salbatic.

zimb2Cele 49 de exemplare sunt destul de blande, iar puii extrem de curiosi sunt gata sa va manance din palma.

zimbCa sa ajungeti in Bucsani, la Zimbraria Neagra, trebuie sa mergeti inspre Targoviste. Rezervatia se afla la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti.

Inainte sa ajungeti la destinatie traversati aproximativ 5 kilometri pe un drum forestier, insa la capat de drum tabloul este fantastic.

zimb3Cei 49 de zimbri aflati in semi-libertate, lenevesc in voie intr-un tarc de peste 160 de hectare. Va puteti apropia de unii dintre ei sub atenta supraveghere a ghidului. In turma sunt si 5 vitei, nascuti anul trecut.

Un mascul poate sa atinga la maturitate si o tona, in timp ce femelele cantaresc in jur de 700 de kilograme. Traiesc in medie 20 – 25 de ani.

cpredazCOSTEL PREDA, director Directia Silvica Dambovita: “Zimbrul este o specie foarte puternica, foarte inteligenta, simbol national, nu este un animal agresiv”.

DANIEL OPREA, sef Rezervatia de zimbri Neagra: “Fiecare zimbru poarta un nume care incepe cu Ro, cand are loc o fatare avem dispute pentru stabilirea numelui. Daca vorbim de baieti spunem Robu, Rotaru, Romica, avem si pe Robocam, iar la fete Romina, Rodica”

zimb4Rezervatia Neagra e o binecuvantare pentru satenii din apropiere. Ori de cate ori vin musafiri sa vada zimbrii, opresc si pe la portile lor.

Pentru a incuraja turismul in zona, Directia Silvica pune la dispozitia doritorilor si o cabana cu 5 dormitoare. Poate fi inchiriata cu totul pentru 500 de lei pe noapte.

Ingrijirea fiecarui zimbru in parte costa aproape 2.000 de euro anual. E drept si ca simpaticele animale ar avea nevoie de mai mult spatiu. Acest tarc respecta conditiile impuse pentru cel mult 30 de exemplare.

In Romania mai sunt alte trei rezervatii de zimbri: la Hateg, in Hunedoara, la Dragos Voda – in judetul Neamt si la Vama Buzaului – in Brasov.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial