Dum. sept. 8th, 2024

Aflat sub influenţa drogurilor, un bărbat de 33 de ani din Târgovişte a provocat un accident de circulaţie cu doi răniţi.

Bărbatul și-a chemat fratele la faţa locului pentru a lua vina asupra lui. După ce poliţiştii i-au avertizat că riscă puşcăria pentru declaraţii mincinoase, cei doi au recunoscut totul.

Accidentul s-a produs într-o intersecţie din oraşul Târgovişte. Pe drumul cu prioritate circula o şoferiţă de 51 de ani împreună cu fiul ei, un adolescent de 17 ani. Maşina lor a fost lovită puternic de un autoturism care venea de pe o stradă secundară și care nu a oprit la indicatorul STOP.

Adolescentul a rămas blocat în mașină, însă cei de la descarcerare au intervenit rapid și a ajuns la spital.

Adin Prodan, şef gardă de intervenţie Detaşamentul de pompieri Târgovişte: „Două persoane rănite, un băiat de 17 ani şi mama acestuia. Am executat extragerea din autoturism şi predarea către ambulanţa SAJ”.

Șoferul a încercat să dea vina pe fratele său

Tânărul de 33 de ani care nu a acordat prioritate a încercat să îi ducă în eroare pe poliţişti. L-a chemat acolo pe fratele său, iar acesta a susţinut că el ar fi fost la volan.

Reporter: Aveaţi stop?

Vasile Hagianu, fratele șoferului: „Da, şi nu am văzut”.

În tot acest timp, şoferul vinovat de producerea accidentului a susţinut că era pasager. Totuşi, tânărul se clătina, râdea fără motiv şi insista să ţină ochelarii de soare la ochi.

Reporter: Eraţi pasager?

Șoferul mașinii: „Da, da”.

Reporter: Şi ce s-a întâmplat?

Șofer: „Ce vedeţi”.

Reporter: V-a apărut maşina?

Șofer: „Nu, că eu am venit cu fratele meu şi asta e, nu am mai pus frână”.

Reporter: Viteză?

Șofer: „Nu, 20…”.

În cele din urmă, pus în faţa probelor şi a martorilor care au asistat la accident, adevăratul vinovat a recunoscut totul.

În cele din urmă, bărbatul a recunoscut că el s-a aflat la volanul autoturismului. Pentru că avea un comportament ciudat, poliţiştii l-au testat să verifice dacă a consumat sau nu substanţe interzise.

Șoferul s-a urcat drogat la volan

Probele de la spital au indicat că şoferul de 33 de ani era sub influenţa substanţelor psihoactive.

Poliţiştii au deschis pe numele acestuia un dosar penal pentru conducere sub influenţa drogurilor, dar şi pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa: StirilePROTV