28 martie 2024
VIDEO SFÂŞIETOR: În casa familiei Crăciun, copiii visează ca Moşul să le salveze tatăl. Povestea tristă a 6 suflete ce trăiesc de azi pe mâine

VIDEO SFÂŞIETOR: În casa familiei Crăciun, copiii visează ca Moşul să le salveze tatăl. Povestea tristă a 6 suflete ce trăiesc de azi pe mâine

sarmaniSarbatori triste pentru o familie sarmana din Dambovita. Patru copii si parintii lor isi duc traiul de pe o zi pe alta, iar Craciunul este pentru ei doar o data in calendar.

Cel mai greu ii apasa boala tatalui, tintuit la pat. Omul este dependent de un aparat de oxigen, fara de care nu ar putea respira si din aceasta cauza nu mai poate munci. Nici sotia nu lucreaza, pentru ca trebuie sa aiba grija de el si de copii. Iar din ajutorul social nu reusesc nici macar sa-si achite datoriile la apa si curent electric.

Familia Craciun locuieste intr-o casa modesta din satul Gheboaia, in Dambovita. Oamenii au doua fete 5 si 9 ani si doi baieti mai marisori, de 12 si 13 ani. Tintuit la pat de o boala grava – astm bronsic in forma severa – barbatul de 53 de ani, fost zidar, abia mai poate rosti cateva cuvinte atunci cand este deconectat de la aparatul de oxigen.

Gheorghe Craciun: “Mi-e foarte greu, mai mult pentru copii. Ei n-au stiut niciodata bucuria sarbatorilor de iarna. Sa vina si la ei Mos Nicolae, Mos Craciun, sa faca un an nou cum fac toti copiii. N-am avut posibilitate si n-o sa am din cauza bolii.”

Gheorghe Craciun nu mai iese de mult din casa si este dependent de mecanismul fara de care nu ar putea respira. Sotia lui se ocupa de treburile din gospodarie si isi educa fetele si baietii cum stie mai bine. Saracia ii apasa, insa, zi de zi.

Mariana Craciun: “N-au imbracaminte, incaltaminte. Le este foame… Cel mai des mananca niste mamaliga cu untura… Daca el era sanatos, nu aveam treaba. Muncea si aducea, saracul.”

Din cauza datoriilor, barbatul risca sa ramana fara aparatul care il tine in viata. El este obligat sa achite in fiecare luna asigurarile de sanatate, dar familia nu mai are bani nici pentru mancare.

In ochii copiilor se citeste o tristete apasatoare. Parintii n-au bani sa le cumpere nici macar o jucarie. Dar cea mai mare dorinta a lor este ca tatal sa se face bine.

Alexandra Craciun: “Sa fie tata sanatos… Nu vreau papusele.”

Serban Craciun: “Sa fie tata bine, asta e dorinta mea, Mosule, te rog frumos, sa fie tata bine…”

Marina, Alexandra, Serban si Robert se roaga pentru o minune de Craciun. Spera ca tatal lor, chinuit de durere, sa invinga boala si sa aiba ce manca de sarbatori.

Puteti sa le faceti o bucurie, de craciun, celor patru frati trimitandu-le cadouri pe adresa:

Gheorghe Craciun, Strada Principala, nr 229, satul Gheboaia, comuna Finta, judetul Dambovita.

De asemenea, puteti contacta familia la telefon: 0723 940 763

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial