2 mai 2024
VIDEO! RISIPĂ DE BANI la serviciul de ambulanţă! Se fac peste 200 de mii de kilometri anual ÎN ZADAR!

VIDEO! RISIPĂ DE BANI la serviciul de ambulanţă! Se fac peste 200 de mii de kilometri anual ÎN ZADAR!

Risipa de bani publici la serviciile de ambulanta. Ca urmare a unui contract incheiat intre Ministerul Sanatatii si un distribuitor de carburant, salvarile parcurg inutil zeci de kilometri ca sa alimenteze la statiile agreate de Minister.

ambcSituatia absurda se repeta in mai multe zone din tara. In judetul Dambovita, de pilda, soferii de ambulanta fac peste 200.000 km anual ca sa-si umple rezervoarele, in loc sa fie trimisi la locul unei interventii pentru salvarea unei vieti.

Compania cu care Ministerul Sanatatii a semnat noul contract pentru distributia de carburant nu are suficiente statii in anumite judete, iar salvarile sunt nevoite sa parcurga distante uriase ca sa alimenteze. In Dambovita, de exemplu, cele 58 de ambulante vin toate la Targoviste.

ambc3Cea mai dificila situatie in judetul Dambovita o intalnim in localitatea Bilciuresti. Echipajul de pe ambulanta de aici este nevoit sa parcurga nu mai putin de 70 de km, dus-intors, pentru a alimenta cu carburant.

ambc4“Nu avem peco in zona, numai la Targoviste cand mergem cu urgentele. Alimentam din sofer in sofer. Incercam sa nu ramanem fara. O grija permanenta”, a spus Dumitru, sofer Ambulanta Bilciuresti.

Conducerea serviciului judetean de ambulanta a facut vara aceasta o investitie intr-un sistem GPS cu ajutorul caruia a redus consumul de carburant cu aproape doi litri la suta de kilometri. Ce folos, spun oficialii, cata vreme risipesc banii economisiti.

ambc2“Dupa calculele noastre, pe luna facem 18.000 de km in gol pentru a face alimentarea ambulantei. Pe an facem 200.000 de km sa alimentam ambulantele, de acesti bani nu beneficiaza niciun bolnav”, a explicat directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Dambovita.

Asistenta ambulanta: Sunt Fagarasul, mergem la Cartisoara la alimentat

ambc5Astfel de anunturi se fac cel putin o data pe zi la Substatia de Ambulanta Fagaras, din Brasov. Masinile trebuie sa mearga 32 de kilometri, in judetul Sibiu ca sa alimenteze. Furnizorul de carburant are benzinarii doar in jurul Brasovului.

ambc1Ambulantele, si asa putine, lipsesc de la interventii peste o ora, cat dureaza drumul la benzinarie. Situatia absurda se repeta si la Rupea. Masinile sunt alimentate in judetul vecin Mures, tocmai la Sighisoara.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial