19 aprilie 2024
VIDEO: Portretul lui Florin Mînzăraru, criminalul din Argeş eliberat din închisoare pentru bună purtare

VIDEO: Portretul lui Florin Mînzăraru, criminalul din Argeş eliberat din închisoare pentru bună purtare

Florin Minzararu a fost condamnat la 8 ani pentru viol. A abuzat sexual o fata pe care apoi a taiat-o cu un cutter.

Victima, marcata pe viata, a parasit tara de frica lui, chiar daca agresorul a fost inchis.

Mama ei povesteste ca Minzararu a tot amenintat-o din puscarie ca atunci cand va fi liber se va razbuna.

Violatorul a stat dupa gratii 5 ani si 3 luni. Cum perioada minima de executare a pedepsei s-a implinit, Minzararu a apelat la Comisia de eliberari conditionate.

Aceasta este alcatuita din directorul penitenciarului, directorul adjunct, medicul inchisorii, seful serviciului socio-educativ, un consilier de probatiune, psihologul si educatorul implicati in programul de reintegrare sociala a condamnatului.

Cu totii au dat aviz pozitiv pentru Florin Minzararu, care a mers in instanta.

“Detinutul a inaintat doua cereri de eliberare conditionata care au fost respinse de instanta”, spune Liliana Cruceru, purtator de cuvant Judecatoria Targu Jiu.

A treia oara insa, infractorul a gasit intelegere.

In decizia de punere in libertate, instanta a notat: “A participat la activitati menite sa conduca la reintegrarea sociala, a obtinut castig prin munca 152 zile, 14 recompense, nu a comis abateri disciplinare, dand dovezi temeinice de indreptare, apreciindu-se de aceea ca scopul preventiv, educativ al pedepsei a fost atins pana in prezent, fiind indeplinite cerintele legale.”

“Toti detinutii sunt evaluati periodic, din punct de vedere social, educativ, iar aceste evaluari sunt luate in calcul de Comisia de eliberare conditionata”, a precizat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Targu-Jiu.

Nu se pomeneste nicaieri despre amenintarile trimise din inchisoare victimei sale. Si nici daca Minzararu a fost expertizat psihiatric inainte sa fie lasat liber. Asta pentru ca nu exista o asemenea reglementare.

Singura autoritate care poate cere ca un detinut sa fie verificat inainte de a fi liber este instanta de judecata. Dar in acest caz, magistratul nu a considerat ca Minzararu ar reprezenta un pericol.

Astfel, un individ gata sa comita noi infractiuni, a ajuns in libertate.

Autoritatile sustin ca nu au cum sa previna astfel de cazuri.

Intrebarea care se naste este daca o astfel de crima, comisa cu un sadism iesit din comun, putea fi prevenita.

Sistemul care ii inchide ca sa-i reeduce pe criminali nu a functionat in acest caz. Dimpotriva, iesit din inchisoare, Minzararu a trecut de la viol la crima. Iar o femeie nevinovata a sfarsit in chinuri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial