25 aprilie 2024
VIDEO – Peste 200 de amenzi, în numai câteva ore, pe şoselele din Dâmboviţa

VIDEO – Peste 200 de amenzi, în numai câteva ore, pe şoselele din Dâmboviţa

Polițiștii dâmbovițeni sunt permanent la datorie pentru ca deplasările pe drumurile publice să se realizeze în condiții de siguranță

110 polițiști de la rutieră, ordine publică și transporturi au acționat în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și menținerea unui climat optim de ordine publică.

Astfel, acțiunile organizate au vizat prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, săptămâna aceasta desfășurându-se acțiuni simultan, la nivel european, pentru combaterea acestei cauze generatoare de accidente rutiere, acțiuni care sunt înscrise în Calendarul de Operațiuni al Roadpol pentru acest an.

De asemenea, polițiștii au avut în vedere și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau altor substanțe la volan, pe fondul neacordării priorității de trecere, totodată, fiind vizată și prevenirea accidentelor de circulație produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În urma abaterilor constatate, în cele patru ore, polițiștii au aplicat 201 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 100.285 de lei, dintre care 65 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii reținut 24 de permise de conducere, dintre acestea 12 fiind pentru depășirea vitezei legale, 1 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului și 4 pentru neacordarea priorității de trecere.

Totodată, în cadrul acțiunilor, polițiștii au retras 7 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni punctuale vor fi organizate în continuare, siguranța cetățenilor fiind prioritatea forțelor de ordine.

Polițiștii dâmbovițeni atrag atenția participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial