24 aprilie 2024
VIDEO – Percheziţii la samsarii de maşini. Au folosit bani falşi ca să cumpere mai multe autoturisme

VIDEO – Percheziţii la samsarii de maşini. Au folosit bani falşi ca să cumpere mai multe autoturisme

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FALSIFICARE DE VALORI STRĂINE

Ieri, 29 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov și Giurgiu, la persoane bănuite de falsificare de valori străine, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și tăinuire.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai-iunie 2019, bănuiții ar fi pus în circulație, în județele Dâmbovița, Giurgiu și Prahova, mai multe bancnote din cupiură de 100 de dolari și 50 de euro, cu ocazia achiziționării, de la mai multe persoane fizice, a unor autovehicule puse la vânzare în mediul online.

Persoanele bănuite ar fi identificat anunțurile de vânzare, publicate în mediul online, iar ulterior, ar fi vândut bunurile achiziționate, la un preț sub valoarea reală a acestora.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 10 bancnote din cupiură de 100 de dolari, susceptibile a fi falsificate, 35.150 de lei, 400 de lire sterline, 21.225 de euro, 100 de dolari, un laptop, 3 telefoane mobile și componente electronice ale unor dispozitive de skimming.

Pe parcursul zilei de ieri, 3 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița pentru audieri, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentate unui judecător în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activități au participat polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și București, precum și luptători din cadrul serviciilor de acțiuni speciale Dâmbovița și Giurgiu.

Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

sursa – IPJ Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial