26 aprilie 2024
Video! Percheziţii la Finta. Ce ţeapă au dat nişte constructori unei familii din Mizil

Video! Percheziţii la Finta. Ce ţeapă au dat nişte constructori unei familii din Mizil

fin1Visul unor tineri din Prahova de a avea o locuinţă nouă s-a transformat într-un coşmar. Oamenii de bună credinţă şi-au căutat o firmă care să le ridice casa mult dorită.

Au găsit una pe internet, au încheiat şi un contract şi au dat 160.000 de lei, potrivit înţelegerii. Peste doar câteva zile au văzut şi doi muncitori în curtea lor, care au săpat un mic şanţ şi apoi au dispărut. Trei luni au trecut de-atunci şi sărmanii “beneficiari” care au rămas şi fără casă şi fără bani au anunţat revoltaţi poliţia.

Bărbatul din Mizil, în vârstă de 38 de ani, a muncit 3 ani în străinătate ca sudor. A strâns cu greu banii pentru a-şi ridica o nouă locuinţă în curtea casei vechi. Constructorii au promis că-i vor face una frumoasă, cu trei camere, bucătărie şi baie – în numai 4 luni. Omul a dat banii fără să îşi imagineze o clipă că ar putea fi înşelat.

finPăgubit: Au venit doi băieţi au săpat acolo la magazine i-am dat ultimii bani, adică 600 de milioane.
Reporter: Cu totul cât aţi dat?
Păgubit: 1,6 miliarde. După care a zis că vine să înceapă construcţia. N-a mai venit nici în ziua de astăzi.”

Soţia păgubitului: Ne-am luat plasă practic. Au venit ne-au spus că este firmă, a venit şi cu autorizaţie cu ştampila firmei cu tot ce trebuie.
Reporter: Spuneaţi că ştiau şi ce materiale e nevoie?
Cunoştea materialele şi proiectul a vorbit şi pentru termopane şi acoperiș.

Indivizii au avut grijă să nu lase urme: au cerut contractul semnat cu beneficiarii, pe motiv că ar avea nevoie de unicul exemplar original la firmă. Nici atunci, oamenii nu şi-au dat seama că au fost păcăliţi. Abia după numeroase încercări eşuate de a lua legătura cu constructorii, bărbatul a mers la poliţie.

Oana Bunghez, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „După achitarea acestei sume de bani reprezentanţii societăţii au dispărut fără a mai putea fi contactaţi de către victimă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.”

Marți, poliţiştii din Mizil au descins la suspecţi, în localitatea Finta din judeţul Dâmboviţa. Doi indivizi sunt în acest moment audiaţi la sediul poliţiei. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă au înşelat şi alte persoane prin aceeaşi schemă.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial