24 aprilie 2024
VIDEO! Percheziţii! Contrabandă cu ţigări

VIDEO! Percheziţii! Contrabandă cu ţigări

tigariPERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE

CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița au ridicat peste 236.000 de țigarete, 987 de litri de alcool, 187.559 de lei și peste 15.000 de euro în urma a 19 percheziţii domiciliare efectuate ieri, în judeţele Dâmbovița, Argeș și Suceava, la persoane bănuite de contrabandă.

Ieri, 22 februarie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, urmată de 19 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă.

La activități au participat și polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmbovița și de la inspectoratele de poliție județene Argeș și Suceava.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 11.834 de pachete de țigarete, 987 de litri de alcool, o instalație artizanală pentru fabricarea alcoolului, 187.559 de lei, 15.690 de euro, un autoturism, 24 de telefoane mobile, un laptop, un pistol de autoapărare deținut ilegal și 66 de cartușe.

Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă că în perioada 2016 – 2017 bănuiţii ar fi desfăşurat activități ilegale cu ţigarete de contrabandă.

De asemenea, faţă de 8 dintre cele 20 de persoane bănuite de săvârşirea faptelor s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă, constituire a unui grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial