28 aprilie 2024
VIDEO: Panourile morţii, în Dâmboviţa! Cum vor poliţiştii să reducă numărul accidentelor pe calea ferată!

VIDEO: Panourile morţii, în Dâmboviţa! Cum vor poliţiştii să reducă numărul accidentelor pe calea ferată!

Ingrijorate de numarul accidentelor produse la trecerile la nivel cu calea ferata, autoritatile din Dambovita au montat mai multe panouri cu imagini socante.

Soferii care au trecut astazi pe acolo au ramas inmarmuriti dupa ce au vazut, de exemplu, fotografii socante ale unui cumplit accident din 2007, cand un autobuz cu nuntasi a fost izbit de un tren. Zece oameni au murit atunci si 12 au fost raniti foarte grav. Politistii spera ca astfel de panouri sa-i determine pe soferi sa conduca foarte prudent.

Pentru ca asemenea nenorociri, precum cea din 2007 cand zece persoane si-au pierdut viata si multe altele au fost grav ranite, sa nu se mai petreaca, autoritatile din Dambovita au luat decizia sa monteze opt panouri care ii atentioneaza pe soferi sa opreasca si sa fie foarte prudenti la trecerile la nivel cu calea ferata.

Bogdan Alexandru, sofer: “Ne arata sa fim mai atenti, soferilor in general, la calea ferata. Imaginile sunt cutremuratoare”.

Constantin Stavaru, sofer: “E dezastruos, ceva ar trebui sa dea un exemplu, sa opresti. Indiferent, trebuie sa te asiguri. Se vede pe panou ce riscam: viata noastra”.

Politistii de la Rutiera spun ca se asteapta ca accidentele in zonele unde sunt treceri peste calea ferata sa se rareasca semnificativ, dupa montarea acestor panouri.

Comisar sef Ioan Nicolae, seful Serviciului Politiei Rutiere Dambovita: “Speram sa fie de bun augur, iar scopul sa nu fie altul decat diminuarea numarului de evenimente rutiere”.

Autoritatile recunosc ca mai au mult de lucru pana cand vom avea toate masurile de siguranta pe drumurile publice.

Ioan Marinescu, vicepresedinte Consiliului Judetean Dambovita: “Si limitatoarele vor fi inlocuite toate. Traversarile pentru pietoni, pentru toate scolile si gradinitele, le avem pentru saptamana viitoare”.

In total, in Dambovita vor fi montate 16 panouri cu imagini socante, la trecerile peste calea ferata.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial