28 aprilie 2024
VIDEO: Mii de oameni s-au închinat la moaștele Sfântului Nifon. Mai multe persoane au leșinat din cauza căldurii

VIDEO: Mii de oameni s-au închinat la moaștele Sfântului Nifon. Mai multe persoane au leșinat din cauza căldurii

sfnifon110814-8Peste 10.000 de credinciosi au infruntat, luni, canicula pentru a se inchina la moastele Sfantului Nifon. Racla a fost asezata in fata Catedralei Mitropolitane din Targoviste, pentru ca oamenii sa se roage la ea.

sfnifon110814-7Despre Sfantul Ierarh se spune ca ii ocroteste pe cei sarmani, bolnavi sau neputinciosi. Au fost 33 de grade la umbra, luni, la Targoviste, asa ca nu e de mirare ca unii credinciosi au lesinat in multime.

Aproximativ 12.000 de oameni au vrut sa atinga moastele Sfantului Ierarh Nifon. Desi Racla Sfanta se afla mereu in Catedrala Mitropolitana, credinciosii s-au calcat in picioare ca s-o atinga, atunci cand a fost scoasa in fata intrarii.

sfnifon110814-5Sute de jandarmi au fost mobilizati ca sa tina in frau puhoiul de credinciosi. Oamenii au stat in bataia soarelui doar ca sa ajunga la racla cu sfintele moaste.

Pentru a ne ruga, pentru sanatate, a noastra, a copiilor nostri, pentru tot“, a spus o credincioasa.

sfnifon110814-6Sfantul Nifon a trait la inceputul secolului al 16-lea si a fost Patriarh al Constantinopolului, apoi Mitropolit al Tarii Romanesti. Parti din moastele sfantului se gasesc la Targoviste, Craiova, Bucuresti si Curtea de Arges.

sursa – Știrile ProTV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial