20 aprilie 2024
VIDEO – Mii de credincioşi au înfruntat canicula la Târgovişte pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Nifon!

VIDEO – Mii de credincioşi au înfruntat canicula la Târgovişte pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Nifon!

enoriasinifLa Targoviste, mii de oameni infrunta canicula ca sa se inchine la moastele sfantului Ierarh Nifon, sarbatorit marti. Parcul Mitropoliei s-a umplut de pelerini veniti din toate colturile tarii.

Din cauza caldurii, cativa credinciosi mai in varsta au avut nevoie de ingrijiri medicale. Sfantul Ierarh Nifon a trait acum 500 de ani si este considerat ocrotitor al Tarii Romanesti.

In miezul zilei erau la Tragoviste 30 de grade Celsius si multi dintre pelerini au stat in bataia soarelui cateva ore. Din fericire, anul acesta nu s-au mai imbulzit la coada, dar din cauza temperaturilor mari, unora li s-a faut rau si au avut nevoie de medici.

Zeci de jandarmi si politisti au supravegheat multimea, ca sa nu se iste inghesuiala si scandal. Preotii au avut si ei grija sa ii grabeasca pe cei ajunsi in fata raclei cu moastele sfinte.

Sfantul Ierarh Nifon a fost Patriarhul Constantinopolului si Mitropolit al Tarii Romanesti. Personalitate marcanta a culturii ortodoxe de la inceputul secolului al XVI-lea, Parintele Nifon a fost si pustnic la Muntele Athos, si este primul sfant canonizat pe pamant romanesc, in timpul domniei lui Neagoe Basarab, caruia i-a fost si duhovnic.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial