19 aprilie 2024
VIDEO – Elevii din Târgoviște au învățat cum se acordă primul ajutor, dar și cum să se ferească de pericolele de pe internet

VIDEO – Elevii din Târgoviște au învățat cum se acordă primul ajutor, dar și cum să se ferească de pericolele de pe internet

Mai mulți elevi din Târgovişte au dat LIKE în parc, înainte de vacanţa de vară. S-au întâlnit cu poliţişti care le-au explicat ce pericole îi pândesc pe internet, dar și cu agenţi de la Rutieră, care i-au învăţat cum să se ferească de accidente.

Voluntarii unei organizaţii non-guvernamentale le-au arătat cum se acordă primul ajutor.

Zeci de copii s-au strâns în Parcul Chindia din Târgovişte, unde au învăţat lucruri folositoare și au primit sfaturi de la polițiști.

Agent şef principal Victor Bucuroiu, Compartimentul de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţîi IPJ Dâmboviţa: „Ne dorim să alegeţi natura, istorie, carte, lucruri care să vă ajute.”

La întâlnire s-a pus accent pe mișcarea în aer liber. Deseori, tinerii petrec prea mult timp în fața calculatoarelor.

Elev: Mă joc, interacţionez cu alţi oameni.

Elevă: „Internetul mi se pare un mediu foarte poluant într-un fel, strică oamenii.

Copiii au învățat și cum se acordă primul ajutor și cât de important este să intervină la timp.

Andreea Dogariu, voluntar ONG: „Aici avem poziţia laterală de siguranţă, acolo sunt bandajele pentru entorse şi luxaţii, hemoragii, iar acolo avem resuscitarea.

La întâlnire a venit şi un preot.

Preot: I-am sfătuit să îşi caute prieteni de calitate, să îi cunoască, să petreacă timp de calitate făcând sport.

Mai mulți tineri pasionați de robotică le-au împărtăşit copiilor cunoștințele lor. La următoarea întâlnire, vor construi un robot împreună, au promis ei.

sursa – ProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial