6 mai 2024
VIDEO – Drumul morţii. Câţi oameni trebuie să mai moară pentru ca DN 7 să fie reparat? “În martie s-au mai pierdut două vieţi tot aici, din cauza asta!”

VIDEO – Drumul morţii. Câţi oameni trebuie să mai moară pentru ca DN 7 să fie reparat? “În martie s-au mai pierdut două vieţi tot aici, din cauza asta!”

Doi bărbați şi-au pierdut viaţa, seara trecută, în judeţul Dâmboviţa, după ce un TIR a lovit în plin un microbuz în care se aflau șapte persoane.

Șoferul mașinii de mare tonaj susține că ar fi încercat să evite nişte dâmburi de pe asfalt şi a pătruns pe sensul opus, unde a nimicit cele două vieţi.

La volan se afla un bărbat de 46 de ani

Accidentul s-a produs pe o porţiune de drum drept, între localitățile Slobozia Moară și Bâldana. TIR-ul circula dinspre Piteşti spre Bucureşti, iar la volan era un bărbat de 46 de ani. Din sensul opus venea microbuzul cu muncitori.

Adrian Olteanu, fiul uneia dintre victime: „Veneau de la muncă, mai multe persoane, șapte persoane. În construcţii. A intrat tirul în depăşire, ce a făcut, nu ştim”.

Martorii au sunat la 112, iar la locul accidentului au fost trimise echipaje de la descarcerare, SMURD, ambulanţă şi pompieri. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru doi dintre pasagerii microbuzului, un tânăr de 24 de ani și un bărbat de 58.

Eugen Bucur, şef gardă intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Răcari: Am găsit opt victime rezultate în accident, şoferul de la camion şi șapte din microbuz”.

Şoferul TIR-ului și-a sunat şeful şi i-a povestit ce s-a întâmplat. A dat vina pe starea proastă a drumului.

Reprezentantul firmei de transport: Mi-a zis că l-au furat şleaurile astea şi nu a mai putut să controleze camionul”.

Localnicii spun că acolo se petrec deseori accidente, din cauza drumului denivelat şi crăpat.

Localnic: „Sunt dâmburi nefăcute de ani de zile. În martie s-au mai pierdut două vieţi tot din cauza asta”.

Localnic: „Drumul ăsta e sub orice critică, mulţi ocolesc denivelările, cred că l-a acroşat pe contrasens”.

În stare gravă, şoferul microbuzului a fost transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Capitală. Şi celălalt şofer, dar şi pasagerii răniţi au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi rând pe rând la camera de gardă.

Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, şi continuă cercetările pentru a stabili exact cine se face vinovat de producerea accidentului.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial