2 mai 2024
VIDEO din dronă – Motivele pentru care benzina și motorina s-au scumpit brusc. Ce a provocat panica șoferilor, care au stat la cozi kilometrice

VIDEO din dronă – Motivele pentru care benzina și motorina s-au scumpit brusc. Ce a provocat panica șoferilor, care au stat la cozi kilometrice

A fost o seară foarte agitată pentru șoferii din România. Vestea că prețul benzinei și motorinei ar putea trece de 10 lei pe litru i-a trimis direct la pompe.

Oamenii s-au panicat, în ciuda mesajelor liniştitoare ale ministrului Energiei, care spunea că nu sunt motive pentru scumpiri. Şi au avut dreptate pentru că preţurile nu au rămas pe loc nici pe timpul nopţii.

Două din cele mai mari reţele de benzinării din România au majorat şi ele preţurile, care se apropie acum de 9 lei pe litru la sortimentele cele mai scumpe.

Pentru a vedea prețul carburantului la stațiile din toată țara, puteți accesa platforma „Monitorul Prețurilor”, lansată de Consiliul Concurenței.

Conform datelor afișate de aplicația Monitorul Prețurilor, creșteri mari ale prețurilor carburanților s-au înregistrat la benzinăriile unui singur lanț de distribuție și unele benzinării independente din vestul tării, transmite Consiliul Concurenței. 

Unii din şoferi au fost inventivi și au umplut cu benzină și motorină tot ce au găsit – rezervoare, canistre şi chiar PET-uri.

Există şi o veste bună: prețul internaţional al petrolului a scăzut puternic aseară, în urma anunţului făcut de Emiratele Arabe că vor creşte producţia.

Iar inspectorii ANPC au fost în control la mai multe benzinării.

Zvonul că benzina și motorina s-ar putea scumpi și ar trece de 10 lei pe litru a creat panică și a trimis soferii direct către benzinării. Spre lăsarea serii, s-au format cozi kilometrice aproape peste tot,  iar oamenii au așteptat ore întregi să alimenteze.

În București, prețul motorinei a ajuns și la 9,59 lei, adică aproape 2 euro.

Dupa miezul noptii alte 2 reţele au majorat şi ele preţurile la pompă cu până la 50 de bani pe litru. Astfel benzina standard a ajuns la 8,24 lei pe litru, iar motorina standard la 8,31 de lei. La aceste reţele sortimentele cele mai scumpe se apropie de 9 lei.

La Titu, imaginile surprinse din dronă arată cozile uriaşe formate în jurul benzinăriilor din localitate.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial