20 aprilie 2024
VIDEO! Dâmboviţa, încă în stare de alertă! Există riscul ca ursul să fi transmis RABIA către alte animale!

VIDEO! Dâmboviţa, încă în stare de alertă! Există riscul ca ursul să fi transmis RABIA către alte animale!

Autoritatile mentin starea de alerta in Dambovita, dupa ce un urs extrem de agresiv a ucis un batran si a ranit alte doua persoane.

Medicii veterinari au inceput sa vaccineze toate animalele din zona, de teama ca au avut contact cu fiara turbata.

Chiar si asa, oamenii stau cu teama ca si alte salbaticiuni de pe acelasi domeniu de vanatoare privat ar putea navali peste ei in orice moment.

Autoritatile au decis sa instituie carantina pe o raza de 30 de kilometri in zona in care au avut loc atacurile. Vor fi vaccinate toate animalele de curte si de asemenea vor fi plasate momeli si in vizuinile vulpilor.

Exista pericolul ca ursul turbat sa fi muscat si caini sau pisici, care in contact cu omul, pot transmite mai departe rabie.

Semnele clinice de turbare sunt ochii injectati, salivatia abundenta, iar in faza terminala paralizia.

Localinicii sunt terorizati. I-a socat incidentul in urma caruia un batran a fost sfasiat. Acelasi urs a atacat si o femeie de 56 de ani, ruda cu ministrul Rovana Plumb si in final un barbat.

Fiara a venit de pe un fond privat de vanatoare in care traiesc peste 60 de ursi. Niciun gard nu desparte aceasta proprietate de casele oamenilor.

In plin scandal, luni, a aparut senina la serviciu si sefa Agentiei de Mediu Dambovita.

‘Eu astazi am aflat, pentru ca nu m-am uitat la TV in weekend-ul acesta, iar pe telefonul de serviciu nu am primit niciun telefon si nicio informare”, a spus aceasta.

Cateva ore mai tarziu, total depasita de situatie, doamna Briceag, sefa Agentiei de Mediu Dambovita, a cerut sa fie revocata din functie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial