25 aprilie 2024
VIDEO – Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

VIDEO – Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Webp.net-resizeimage (6) (1)ÎN CATEDRALA ISTORICEI CAPITALE MUNTENE A AVUT LOC CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În Catedrala din Târgoviște, cunoscută ctitorie a Sf. Voievod Neagoe Basarab, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, s-a desfășurat, luni, 21 decembrie 2020, Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei.
În deschiderea concertului, Pcuv. Ieromonah Dosoftei Rotaru, slujitor al Paraclisului Reședinței Eparhiale, a aprofundat simbolistica și rolul pastoral-misionar contemporan al colindelor.
Concertul a fost susținut de Corala Arhiepiscopiei Târgoviştei, dirijată de către domnul Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu, cu participarea extraordinară a solistei Cristina Dan, a tenorului Vlad Miriță și a baritonului Yuriy Țsiple, renumiți artiști și promotori ai valorilor evanghelice în spațiul cultural.
Înaltpreasfinția Sa a evocat semnificațiile duhovnicești, teologice și misionare ale sărbătorii Nașterii Domnului pentru viața și istoria noastră. Mitropolitul Nifon a vorbit despre faptul că, prin intermediul frumoaselor noastre colinde, ne unim cu mărturia păstorilor și a magilor, devenim vestitori ai Nașterii Domnului, propovăduitori ai iubirii lui Dumnezeu și misionari ai Evangheliei lui Hristos, pentru că împărtășim bucuria și lumina ce ne-a cuprins sufletele, oferind celor de lângă noi speranță, încredere și iubire. Dincolo de încercările aduse de lupta contra noii pandemii, bucuria Nașterii Domnului, reflectată în colinde, filantropie și comuniune, susține speranța și credința noastră în lumea de astăzi. Frumusețea colindelor ne îndeamnă la aprofundare spirituală și la depășirea nefastelor efecte produse de consumerism și secularism, adevărate maladii ale lumii noastre.

Mitropolitul Nifon a arătat că deși noua pandemie ne-a limitat posibilitățile de manifestare, totuși aceasta reprezintă un prilej de a împărtăși, cu mai multă disponibilitate și generozitate, iubirea și milostivirea noastră, de a fi alături de cei în suferință și în nevoi, de cei singuri, de copii și de bătrâni, de cei mai afectați de restricțiile, neajunsurile și efectele nedorite ale acestei boli.

La final, Înaltul Ierarh a prezentat Almanahul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgoviștei pe anul 2021, calendarul bisericesc pe anul 2021, în variantele sale: foaie, agenda și de birou, precum și un CD/DVD al Coralei Arhiepiscopiei Târgoviștei, toate apărute la Editura noastră eparhială.
La eveniment au luat parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, slujitorii Catedralei, părinți protopopi, profesori de Teologie și de Religie.
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook precum și pe canalul de Youtube ale Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu mulţumiri,
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial