26 aprilie 2024
VIDEO – Ce s-a aflat după tragedia din Gara Dârza. Mecanicul de pe locomotivă a văzut scenele dramatice

VIDEO – Ce s-a aflat după tragedia din Gara Dârza. Mecanicul de pe locomotivă a văzut scenele dramatice

Un bărbat şi-a pierdut viaţa marți seară, după ce a fost spulberat de un tren, în apropierea unei gări din judeţul Dâmboviţa.

Mecanicul povesteşte că locomotiva rula cu o viteză de 140 de kilometri pe oră şi, deşi a încercat să frâneze, impactul a fost inevitabil.
Cel mai probabil, crede acesta, pietonul s-ar fi grăbit să prindă un alt tren care staţiona, însă graba i-a fost fatală.

Trenul venea cu viteză dinspre Braşov și urma să ajungă în Bucureşti. În apropierea gării din localitatea Dârza, mecanicul a văzut că se apropie cineva, a încercat să frâneze, dar în zadar. Impactul a fost atât de puternic încât victima nu a mai avut nici o şansă.

Sorin Lunca, mecanicul locomotivei: „Sigur a fost un accident. A trecut în fugă spre trenul care era oprit în haltă. Am dat semnal, am luat măsuri de frânare rapidă, nu s-a putut evita impactul. Viteza, 140, viteza trenului”.

Călătorii nu au fost răniţi în urma accidentului însă s-au ales cu o sperietură zdravănă.

Nicoleta Plecea, controlor tren: „În mers, am auzit un impact, un zgomot, după aproximativ un kilometru a frânat. Am aflat că a fost un accident mortal. Călătorii sunt speriaţi”.

Călător: „Am crezut că a lovit crăci de pe marginea drumului şi pe o distanţă de peste un kilometru s-a frânat”.

„Ne-a spus controloarea că s-ar fi aruncat cineva în fața trenului sau că a lovit pe cineva” a mărturisit un alt călător

Marius Buga, corespondent PROTV: „La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipajele de prim-ajutor. Din nefericire, salvatorii au constatat decesul bărbatului. Acum, poliţiştii au stabilit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să stabilească exact din ce cauză s-a produs aceasta nenorocire.”

sursa – ŞTIRILE PROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial